Cum foloseste corpul mineraleleUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cum foloseste corpul mineralele, dieta, dietă sănătoasă, mineralele

Mineralele sunt elemente anorganice din natură şi reprezintă cinci la sută din greutatea totală a corpului. Mineralele sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi acesta are nevoie de ele numai în cantităţi mici.

Deşi vitaminele sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului, ele nu pot fi asimilate în lipsa mineralelor. Mineralele sunt elemente anorganice, care reprezintă până la 4-5 la sută din greutatea totală a corpului. Ele sunt esenţiale pentru buna funcţionare psihică şi fizică a corpului şi sunt elemente esenţiale pentru oase, dinţi, ţesuturile moi, sânge, muşchi şi celulele nervoase.

La fel ca şi vitaminele, mineralele acţionează ca şi catalizatori sau coenzime pentru o serie de reacţii biologice din corp, inclusiv pentru controlul muşchilor, transmiterea impulsurilor nervoase, producţia de hormoni, digestie şi asimilarea nutrienţilor. Corpul utilizează peste 80 de minerale, pentru a funcţiona optim.

SURSELE DE MINERALE
Mineralele provin din pământ, din roci şi minereuri şi fiind anorganice, ele nu pot fi fabricate de către organismele vii. Plantele obţin mineralele din sol, iar în dieta noastră majoritatea mineralelor provin direct din plante sau indirect, din surse animale.

Vegetalele, legumele şi fructele au un conţinut ridicat de minerale. Atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, ele permit aportul către organism al tuturor mineralelor necesare acestuia.

Alimentele cu un conţinut mineral ridicat includ vegetalele, legumele (vegetale ce au păstăi) şi laptele şi produsele lactate, în timp ce alimentele intens prelucrate, cum ar fi cerealele, produsele de panificaţie, grăsimile şi produsele zaharoase de-abia dacă mai conţin vreun element mineral.

DOUĂ GRUPE
Atâta timp cât o persoană are o dietă sănătoasă, corpul ei va primi toate mineralele de care are nevoie pentru a funcţiona în mod adecvat. Mineralele pot fi grupate în două mari categorii: macrominerale şi microminerale.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum foloseste corpul mineralele

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns