Cinci Boli intime2 comentarii

Publicat in:
Etichete: boli intime, candidoza, endometrioza, infectia cu HPV, vaginoza bacteriană

boli intimeDeşi avem surse de informare, specialişti, tehnologie avansată, un sfert dintre românce nu merg la ginecolog! Nu e de mirare că 6 mor zilnic din cauza cancerului de col şi că anual se depistează 3.000 de noi cazuri cu această boală, atât de uşor de prevenit şi de tratat, dacă e diagnosticată la timp. Dacă nu ne supără nimic, de ce-am merge la medic?!

Boli intime – VIN TIPTIL Şl NU DAU SEMNE

• Infecţii, boli cu transmitere sexuală sau leziuni precanceroase, bolile din sfera genitală nu se „dau de gol”. Interesant e că infecţiile vaginale pot apărea la orice vârstă, indiferent dacă a început sau nu viaţa sexuală. Iată care sunt inamicii de temut.

1. Boli intime Candidoza

O avem cu toţii în organism pe această ciupercă numită Candida albicans. Doar că, odată cu modificarea florei şi a mucoaselor, la unii se dezvoltă mai mult şi necesită tratament îndelungat. Multe dintre noi pot fi bolnave fără să îşi dea seama.

2. Boli intimeVaginoza bacteriană

E cauzată de o bacterie, Gardnellera va-ginalis. PH-ul acid normal al vaginului nu permite dezvoltarea ei în exces. Dar apar modificări, chiar şi din exces de igienă. De obicei, partenerul are de suferit şi astfel se depistează boala şi la femeie.

3. Boli intime – Vaginitele

Chlamydia trachomatis e de vină şi nu trebuie neglijată, căci duce la boala infla-matorie pelvină şi chiar la sterilitate. Infecţia e cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală şi se „ia” prin contact direct. în aceeaşi categorie intră şi gonococul Ne-isseria Gonorrhoeae, cel care declanşează gonoreea, ştiută şi ca blenoragie sau scu-lament. Netratată, duce la probleme grave, printre care şi tulburările de ritm cardiac.

4. Boli intimeEndometrioza

Durerile de burtă, oboseala, crampele menstruale şi balonarea sunt banale deja şi uşor de ignorat de oricare femeie. însă acestea sunt semnele pe care le dă endo-metrioza, boală cauzată de apariţia unor tumori benigne în ţesutul uterin, de care suferă cam 3 din 10 femei.

5. Boli intimeInfectia cu HPV

E cea mai de temut. Virusul Papilloma uman e principalul vinovat al apariţiei cancerului de col. „Neoplazia de col uterin nu se manifestă clinic. Sângerările anormale după raport sexual, secreţia albicioasă cu striuri de sânge sunt semne ce trebuie să alarmeze. Debutul precoce al vieţii sexuale, numărul mare de parteneri, contactele neprotejate şi igiena precară favorizează apariţia infecţiilor genitale virale”, spune dr. Zorela Sgarbura, medic primar obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic Filantropia.

Soluţia: „Prevenţia trebuie să includă: control ginecologic anual, chiar dacă nu există simptome, şi testul Babeş-Papanico-lau, pentru detectia precoce a leziunilor care preced cancerul. Se adaugă tipajul viral HPV, ce detectează dacă pacienta a fost infectată cu HPV, si dacă da, cu care dintre tulpini.”

Sursa: Libertatea pentru femei

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cinci Boli intime

2 comentarii

  1. Unde sa merg? La medic? La genicolog? Preventiv? Opriti-ma din ras! Chiar nu va e rusine? Pai, cum sa-mi permit sa merg la un control atunci cand un medic specialist confunda o sarcina cu o tumora? Cum sa am grija de mine atunci cand nu se uita nimeni la mine fara bani daca sunt bolnava, iar daca nu sunt, nu devine interesant?

    Propunere:va rog sa va abtineti. Mergeti in concediu sau consultati un psiholog. Noi bani nu mai avem.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns