Epilepsia reflexa0 Comments

Publicat in:
Etichete: epilepsia, epilepsia la copii, epilepsia reflexa, epileptic, fotosenzitivitatea

Epilepsia reflexa este un tip de epilepsie în care crizele sunt declanşate de un tip special de stimulare sau activitate. Cea mai frecventă formă este epilepsia fotosensibilă.

Epilepsia la copii – Copiii ce suferă de această formă de epilepsie sunt predispuşi la atacuri declanşate de stimulările luminoase intermitente de o anumită frecvenţă. Lumina stroboscopică este un factor declanşator bine cunoscut, în special dacă rata flash-urilor este de 12-20 pe secundă.

Pâlpâitul televizorului sau în cadrul imaginilor jocurilor pe computer poate declanşa, de asemenea, atacuri la copii cu fotosenzitivitate. Totuşi, stimulările de acest tip provoacă atacuri numai la indivizii ce sunt deja sensibili şi nu reprezintă o cauză în sine de epilepsie.

Pâlpâitul luminii pe ecranul televizorului sau al computerului poate declanşa epilepsia ia copiii ce suferă de fotosenzitivitate. Majoritatea celor afectaţi sunt ia vârsta adolescenţei.

 

Cauze şi prognostic

Fotosenzitivitatea este determinată, în general, genetic şi afectează aproximativ cinci la sută dintre copiii cu epilepsie.

Afecţiunea este mai frecventă a fete şi tinde să se dezvolte de la vârsta de şase ani, până în perioada adolescenţei, cu un vârf al incidenţei în jurul vârstei de 12-16ani. Copiii depăşesc, de obicei, momentul bolii odată cu trecerea la perioada de adult tânăr, iar răspunsul la tratamentul medicamentos (de obicei cu vaiproat de sodiu) este bun.

Formele mai rare de epilepsie reflexă includ epilepsia declanşată de factori precum mâncatul, cititul, exerciţiile de aritmetică mentale sau ascultatul muzicii.

Pâlpâitul luminii pe ecranul televizorului sau al computerului poate declanşa epilepsia ia copiii ce suferă de fotosenzitivitate. Majoritatea celor afectaţi sunt ia vârsta adolescenţei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Epilepsia reflexa

Lasă un răspuns