Chiropractica0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, afecţiunile musculo-scheletice, chiropractica, nervii spinali, Tratament

Chiropractica este o metodă de tratament pentru afecţiunile musculo-scheletice. Metoda foloseşte o serie de tehnici de manipulare, concentrându-se în special pe coloana vertebrală şi pe sistemul nervos.

Specialiştii în chiropractica au capacitatea de a pune diagnosticul, de a face tratamentul şi de a gestiona afecţiunile datorate unor disfuncţii mecanice ale articulaţiilor şi muşchilor, în special cele de la nivelul coloanei vertebrale. Chiropracticienii sunt preocupaţi şi de efectele pe care aceste disfuncţii le au asupra sistemului nervos.

Chiropractica – MANIPULĂRILE

Cuvântul chiropractica vine de la cuvintele din limba greacă chiro (însemnând mână) şi praktos.

Principiile chiropracticii – O articulaţie sau o vertebră îşi poate pierde mişcările normale sau funcţia, ca urmare a unor accidente, suprasolicitări sau din cauza adoptării unui stil de viaţă cu factori de stres. Zone ale sistemului nervos, deseori chiar rădăcinile nervilor, pot fi iritate, provocând durere sau disconfort.

Chiropracticienii folosesc manipulările şi tehnicile specifice pentru îndepărtarea suferinţei nervoase şi restaurarea mobilităţii normale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chiropractica

Lasă un răspuns