Indepărtarea unghiei încarnateUn comentariu

Publicat in:
Etichete: anatomia unghiei, îndepărtarea unghiei încarnate, unghia

Unghiile încarnate sunt o cauză majoră de disconfort şi durere la nivelul piciorului şi pot afecta orice persoană, indiferent de vârstă. Corectarea chirurgicală a deformării unghiei poate duce la dispariţia durerii de la nivelul degetului.

Unghia încarnată apare cel mai frecvent la nivelul halucelui (degetul mare de la picior), dar poate afecta orice deget. Problema apare când marginea unghiei sau o bucăţică de unghie înţeapă pielea fină din vecinătate. Ca efect, pielea se inflamează şi devine dureroasă, rana iniţială cauzată de unghie nu se poate vindeca şi, ca o consecinţă obişnuită, apare infecţia.


Odată ce s-a produs infecţia, degetul devine şi mai inflamat şi mai dureros, ceea ce obligă pacientul să se adreseze medicului, pentru tratament.
TRATAMENTUL
Unghia încarnată are nevoie, deseori, de tratament chirurgical. Acesta se face sub anestezie locală şi constă din secţionarea unghiei încarnate de la deget [avulsia parţială a unghiei). Cau-terizarea (distrugerea ţesuturilor prin căldură sau cu substanţe chimice) patului unghial dă asigurarea că problema nu reapare. Atunci când corpul unghiei este foarte deformat, poate fi necesară îndepărtarea unghiei în totalitate (avulsia totală a unghiei).

Unghiile încarnate pot să apară la orice vârstă.
La copii şi adolescenţi, unghiile încarnate sunt deseori datorate modului deficitar de tăiere a lor. Tendinţa de a tăia unghiile foarte scurt sau de a tăia în jos marginile unghiei poate permite ca pielea din jurul unghiei să se răsucească peste marginile unghiei.

Marginea ascuţită a unghiei este apoi compresată pe piele şi traumatismele repetate date de încălţăminte sau de activităţile sportive pot duce la producerea de leziuni la nivelul pielii. Infecţia este foarte frecventă deoarece la nivelul piciorului există o multitudine de bacterii. Această problemă devine şi mai gravă dacă piciorul este predispus la perspiraţie.
La pacienţii mai vârstnici, corpul unghiei se deformează. Aceasta este de obicei consecinţa unei presiuni exercitate pe parcursul mai multor ani de zile, asupra unghiei, de încălţămintea necorespunzătoare.
Pacienţii în vârstă
La pacienţii în vârstă, e mai probabil ca unghiile încarnate să fie datorate unor deformări ale corpului unghiei. în plus, presiunea exercitată asupra corpului unghiei de-a lungul anilor, din cauza încălţămintei nepotrivite, duce treptat la modificarea formei unghiei. Patul unghial devine afectat şi, în consecinţă, unghia se dezvoltă de o manieră deformată.

In loc să crească plată, pe patul unghial, aşa cum se întâmplă cu unghiile normale, aceste unghii încarnate şi deformate devin foarte curbate, marginile unghiei încep să se curbeze in jos, intrând în ţesutul înconjurător. Presiunea exercitată de corpul unghiei poate duce la formarea de căluşuri şi bătături, dar în cazurile mai serioase, poate duce la încarnarea unghiei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Indepărtarea unghiei încarnate

Un comentariu

  1. DDDDDD

    am avut probleme cu unghiile incarnate timp de 3 ani. am gasit o metoda nemteasca nedureroasa iar numai dupa 3 luni problema s-a rezolvat. este vorba despre o doamna Simona care se ocupa cu tratament, din Timisoara. Nr. de tel:0744.528.292, 0744.506.777. Sper ca am fost de ajutor.

Lasă un răspuns