OVARELE – Organele Reproducatoare2 comentarii

Publicat in:


Organele fecundaţiei

Ovarele

Ovarele

Ovarele sunt două organe de forma si dimensiunea unor migdale mari, care gestionează singure, sau aproape singure, funcţia de reproducere a fe­meii, precum şi o bună parte din viata sa hormonală.

Descriere

Ovarele sunt două glande, ale căror formă şi dimensiune le face să seme­ne cu migdalele, de culoare alb side­fie, cu o lungime de aproximativ 4 cm şi o lăţime de 2 cm, care cântăresc între 6 şi 8 g în cazul femeilor apte pentru procreere. Situate de o parte şi de alta a uterului, ele sunt legate de acesta prin trompele Fallope (sau trompele uterine). Vascularizate prin intermediul vaselor sanguine situate în centrul lor, ovarele produc:

► gârneţi, ovocite care se transfor­mă în ovule după fecundare.

► hormoni, cum ar fi progesteronul şi estrogenii (hormoni sexuali feminini), inhibina şi relaxina.

Ovogeneza

Aceasta reprezintă formarea gârneţilor în ovare. Spre deosebire de spermato-geneză, care se declanşează la băieţi la pubertate, ovogeneza începe la femei înainte de a se naşte.

► înainte de naşterea femeii

In jurul celei de a şasea săptămâni de dezvoltare fetală, celulele germi-nale migrează din sacul vitelin (mem­brană care înveleşte ovulul fecundat) în cortexul (partea externă periferi­că) ovarelor, unde se transformă în ovogonii şi se divid pentru a forma milioane de celule stern. înainte de naştere, majoritatea acestora degene­rează (fenomenul denumit atrezie). Numai câteva supravieţuiesc, încep să crească şi să se transforme în ovo­cite de rangul întâi (sau primare), învelite cu un strat unic de celule foliculare, împreună cu care formează foliculii ovarieni primordiali. Aceştia din urmă intră în profaza (prima dintre fazele diviziunii celulare) meiozei (diviziune celulară prin care cele două fracţionări succesive ale nucleului professional­duc celule cu un număr egal de cromo­zomi) în timpul dezvoltării fetale şi rămân în acest stadiu până la pubertate.

După naşterea femeii

La naştere, fiecare ovar conţine între 200 000 şi 2 000 000 de ovocite, din care, la pubertate, vor rămâne doar 40 000. în timpul perioadei de procrea­re a femeii, numai 400 de ovocite vor deveni mature şi vor ajunge la ovulaţie.

► între pubertate şi menopauză

Inainte de ovulaţie. In fiecare lună, gonadotrofinele (FSH – hormonul stimu­lator al foliculilor şi LH – hormonul luteinizant) stimulează reluarea ovogenezei: mai mulţi foliculi ovarieni primordiali îşi reiau dezvoltarea pentru a deveni foli­culi ovarieni primari, formaţi dintr-un ovocit înconjurat de mai multe celule cubice şi prismatice, celulele granuloase.

Pe măsură ce foliculul creşte, între ovocit şi celulele granuloase se formează un strat distinctive de glicoproteine, numit zona pelucidă. Stratul situat la supra­faţă are la bază o membrană bazală care se îmbracă progresiv cu o manta de ţesut conjunctiv, teaca foliculară. In mod nor­mal, un singur folicul atinge maturitatea necesară pentru ovulaţie. In aşteptare, el continuă să crească şi se transforma în folicul secundar, în timp ce teaca se divizează în două straturi, stratul intern (layout din celule care secretă lichid folicular) şi stratul extern (structure din celule de ţesut conjunctiv şi din fibre de cola­gen).

Lichidul folicular se acumulează în antrul folicular, o cavitate situată în cen­trul foliculului. Pe de altă parte, stratul de celule granuloase care este situat cel mai în interior se fixează pe zona peluci­dă şi devine astfel corona radiata.

Despre ovare

Despre ovare

Foliculul care continuă să crească devine un folicul ovarian matur. Ovocitul finalizează meioza, dând naştere la două celule haploide (al căror număr de cromozomi este redus la un element din fiecare pereche), de dimensiuni inegale. Cea mai mică celulă apărută ca urmare a acestei diviziuni celulare este globul polar, care constă, în mare, din deşeuri de materie nucleară. Cea mai mare celulă este un ovocit de rangul al doilea, care între­prinde a doua meioză până la metafază (a doua fază).

►în timpul ovulaţiei, ovocitul este expulzat în cavitatea pelviană, împreu­nă cu globul polar, unde sunt captaţi de trompa uterină. Dacă fecundarea nu are loc, celulele degenerează. In schimb, dacă spermatozoizii ajung în trompa uterină şi unul dintre ei fecundează ovo­citul, meioza este reluată.

► După fecundare, ovocitul se divide din nou în două celule haploide, cu dimensiuni inegale, fiecare celulă haploi-dă conţinând 23 de cromozomi: cea mai mică este un glob polar secundar, a doua este ovulul.

Nucleul spermato­zoidului şi nucleul ovulului se unesc pen­tru a forma un zigot (ou fecundat) diploid (cromozomii se cuplează) care realizează diviziunea celulară în timp ce se deplasează înspre uter, la care ajun­ge după 6 sau 7 zile de la ovulaţie. Dacă globul polar se divide şi el, el formea­ză, la rândul său, doi globi polari, care vor degenera.

Activitatea hormonală

Sub influenţa FSH (hormonul stimu­lator al foliculilor) şi a LH (hormo­nul luteinizant), hormoni produşi de adenohipofiză, care sunt şi ei sti­mulaţi, la rândul lor, de gonadoli-berina secretată de hipotalamus, ovarele secretă mai mulţi hormoni steroizi, dintre care >FSH, (hormonul stimulator al foli­culilor), declanşează creşterea folicu­lilor, iar LH (hormonul luteinizant) le asigură continuarea dezvoltării.

► In mijlocul ciclului, LH declanşează ovulaţia şi favorizează formarea corpilor galbeni (relaxation al foliculilor ovarieni) care produce, sub influenţa sa, progesteron, estro­geni, relaxină şi inhibină, înainte de a degenera.

► Estrogenii îndeplinesc funcţii esen­ţiale, cum ar fi întreţinerea structuri­lor sistemului genital, pregătirea glandelor mamare pentru lactaţie, lăţirea şoldurilor şi dezvoltarea sâni­lor la pubertate. Pe de altă parte, ei participă la metabolismul lipide­lor şi protejează sistemul cardiovas­cular, ajută organismul să îşi păstre­ze nivelul de sodiu şi să evite pierde­rile hidrice şi favorizează creşterea ţesutului osos: fără ei, la menopauză, femeia ar fi expusă riscurilor legate de osteoporoză (pierderea ţesutului osos), de bolile cardiovasculare şi de luarea în greutate.

► Progesteronul ajută în special la pregătirea endometrului, în vede­rea implantării ovulului fecundat.

► Inhibina blochează secreţia de FSH.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 120.66 RONBioelemente suc noni 1000ml flacon


Bioelemente suc noni 1000ml flacon
Proprietati:

•Noni Original Integral are un puternic efect energizant,ajuta la tonifierea organismului si revigorarea acestuia

•Noni Original Integral este un suc natural excelent pentru regenerarea şi reîntinerirea organismului;

•Noni Original Integral ajuta la intarirea sistemului natural in mod natural

•Noni Original Integral este un supliment natural bogat în principii active, minerale, vitamine, oligo-elemente, enzime şi aminoacizi;

•Noni Original Integral este recomandat pentru reducerea colesterolului şi trigliceridelor în sânge;

•Noni Original Integral este indicat pentru toate varstele deoarece imbunătăţeşte memoria, atenţia şi puterea de concentrare;

•Noni Original Integral ajuta la calmarea durerilor articulare, reumatice şi osoase şi reduce inflamaţiile;

•Noni Original Integral este eficient in cazul depresiilor şi stărilor de anxietate, si aduce calmul şi claritatea minţii;

• Noni Original Integral va intareste sistemul imunitar, stimulează imunitatea celulară şi si are efect antibacterian;

•Noni Original Integral stimulează circulaţia în zona bazinului şi îmbunătăţeşte funcţia erectilă;

•Noni Original Integral elimină durerile de cap şi stările de tensiune, generând destindere şi satisfacţie;

•Noni Original Integral imbunătăţeşte circulaţia sanguină, fluidifică sângele, reglează valorile tensiunii arteriale.Noni Original Integral este provenit din culturi certificate organic, crescute pe solul vulcanic din Hawaii, care asigură cea mai ridicată calitate şi cea mai mare concentraţie de principii active pentru fructele de Noni. Noni Original Integral este obţinut numai din stoarcerea fructelor coapte, recoltate manual şi procesate în laboratoare certificate organic, respectând cele mai înalte standarde de producţie şi ambalare din USA şi Europa.Fructele de Noni au făcut parte multe secole din culturile din insulele din Pacific. Fructele de Noni din care se face sucul pe care noi îl comercializăm, cresc într-un mediu primitiv, neatins, în apropierea ţărmului. Doar fructele foarte bine coapte sunt culese manual de pe planta sălbatică.

Fructul de Noni este apoi atent spălat cu peroxid de hidrogen alimentar, curăţat şi uşor presat pentru obţinerea sucului. După obţinerea sucului, acesta este pasteurizat şi îmbuteliat.Noni are o întrebuinţare milenară, să ne amintim că era utilizat de indigeni deja cu 2000 de ani în urmă pentru a vindeca: fracturi de oase, entorse, răni profunde la nivelul pielii, contuzii, menstruaţii neregulate, cardio vasculopatii (ateroscleroza), tumori, ulcere gastrice, probleme de piele, depresii, simptome de oboseală cronică, senilitate, probleme digestive şi astm. Mulţumită numeroaselor studii efectuate pe Morinda Citrifolia s-a descoperit că aceasta este imunostimulant, analgezic, anti-hipertensiv, detoxifiant, antiinflamator, antioxidant, antiviral, antibacterian, antiparazitar, energizant şi multe altele încă. Principalele ingrediente active din sucul de noni sunt: vitamina C, potasiul, scopoletina, acidul octanoic, terpenoizii, vitamina A, acidul linoleic, diverşi aminoacizi esenţiali. Noni conţine şi un precursor al xeroninei, compus implicat în repararea celulară şi chiar în repararea ADN-ului.Principalele utilizări ale sucului de Noni

Ca tonic folosit zilnic:

În fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de masă, pe stomacul gol. Poate fi luat împreună cu alte suplimente: vitamine, minerale şi plante. Îmbunătăţeşte sănătatea şi performanţele fizice şi intelectuale, intensifică procesele de absorbţie, asimilare şi utilizare a vitaminelor, mineralelor şi plantelor şi protejează corpul de efectul nociv al radicalilor liberi. În prezent, se cunosc peste 100 de elemente importante în sucul de noni, printre care: magneziu, calciu, cupru, fier, fosfor, vitamina C, provitamina A, vitamine din grupul B, enzime şi proteine necesare organismului.Stimulează sistemul imunitar:Potrivit studiilor clinice realizate de dr. Schechter, Noni stimulează formarea limfocitelor T care joacă un rol primordial în procesul de apărare împotriva bolilor. Noni acţionează în îmbunătăţirea sistemului imunitar prin stimularea macrofagelor şi/sau a limfocitelor, vitale în apărarea naturală a organismului. De asemenea, s-a demonstrat că Noni inhibă creşterea celulelor tumorale. Elementele active din noni stimulează măduva osoasă, crescând imunitatea. Protejează împotriva infecţiilor cu diverse tipuri de virusuri, aşa cum a fost confirmat de mai multe studii independente.Acţiune externă:Noni acţionează ca un agent antiinflamator. Poate fi folosit ca o cataplasmă pe pielea afectată. Este, de asemenea eficient ca adjuvant, în afecţiuni musculare şi ale articulaţiilor, cum ar fi artrita şi sindromul de tunel carpian. Reduce durerea şi edemul în cazul contuziilor, al arsurilor şi entorselor. Poate fi eficient şi în ulceraţii, celulită şi roşeaţă cu prurit.Noni ajuta la normalizarea funcţiilor organelor interne:Există ample studii ştiinţifice asupra beneficiilor pe care Noni le are asupra sistemului gastro-intestinal (diaree, arsuri, greaţă, colită, ulcere), asupra organelor reproductive (dismenoree, fibroame, inflamaţii), ficat şi pancreas (diabet, pancreatita), sistemul respirator (astm, sinuzita, emfizem), sistemul endocrin (afecţiuni tiroidiene), cardiovascular (hipertensiune arterială, atacuri ischemice) şi asupra sistemului nervos (depresii, stres, scăderea memoriei). În sucul de Noni se găseşte scopoletina, compus descoperit la Universitatea din Hawaii în 1992, care favorizează dilatarea arterelor ceea ce permite prin urmare scăderea tensiunii arteriale mulţumită producerii de oxid nitric. Oxidul nitric acţionează direct asupra vaselor sanguine sporind elasticitatea acestora, inima devenind în acest fel mai puţin obosită şi se reduce în consecinţă hipertensiunea.Scopoletina, izolată din Noni, ajuta deci la scăderea tensiunii arteriale, reduce inflamaţia prin inhibarea acţiunii bacteriilor şi a fungilor şi împiedică dezvoltarea tumorală. De asemenea, fitonutrientul Damnacanthal, izolat din Noni, este inhibitor al unor celule precanceroase (v. studiul “Inducerea fenotipurilor normale la celulele transformate..., cu ajutorul Damnacanthal).Noni ca analgezic:

Arborele de Noni este cunoscut ca fiind “arborele care suprimă durerea şi durerea de cap”. Noni este benefic pentru durerile de cap şi de gât, musculare şi nervoase, migrene şi alte dureri. Un studiu din 1990, efectuat de laboratorul de farmacognozie la Universitatea Metz din Franţa, a arătat că Noni are un efect analgezic la nivel central. Conform studiilor raportate în jurnalul “Planta Medica” (Efectele analgezice ale Morinda Citrifolia, p.430-434, oct. 1990), Noni are un efect de 75% din cel al sulfatului de morfină în suprimarea durerii, dar fără a avea efectele adverse nocive ale acestuia. Spre deosebire de morfină, Noni nu determina dependentă. Fructul Noni poate fi folosit pentru a combate multe dependenţe: în mod sigur acţionează împotriva dependenţei de fumat. Substanţa care cauzează dependenţa de fumat este nicotina. Nicotina este un alcaloid, aşa cum este şi cocaină şi marea parte a substanţelor care provoacă obişnuinţă. Nicotina acţionează asupra centrilor nervoşi ai plăcerii, solicitându-i. Odată terminat efectul asupra organismului, reacţionează, solicitând din nou acelaşi stimul, şi de aici rezultă sindromul dependenţei. Noni aduce xeronina, care este şi ea tot un alcaloid. Xeronina se ataşează de acei reactivi care au o mare afinitate pentru nicotină modulându-le activitatea. Din acest motiv xeronina este un bun adjuvant în procesul de dezintoxicare.

Mai multe studii au demonstrat beneficiile reale ale fructului Noni asupra sănătăţii. Polizaharidele solubile în apă, aflate în compoziţia Noni, sunt responsabile de efectul imunomodulator şi antitumoral. Acestea au fost îndelung analizate în studii de laborator şi publicate. În acest sens, studiul lui Hirazumi, a testat atât sucul pur obţinut din fructul de Noni, cât şi concentratul de polizaharide preparat (Noni PPT) derivate din sucul de fruct de noni. Ambele au fost testate pentru efectele lor imunomodulatoare şi antitumorale şi ambele rezultate obţinute au fost pozitive.Atentie:Mai mulţi producători şi procesatori diluează sucul de noni cu apa, în scopul de a scădea costurile de producţie şi apoi îl vând ca un suc 100% pur. Aveţi grijă la sucul de noni limpede, care nu are mirosul sau gustul tipic de Noni. Alţi producători adaugă diverse cantităţi de sucuri de alte fructe la sucul de noni, cu scopul de a-l îndulci. Oricum, este imposibil de ştiut cât suc de struguri a fost adăugat şi care este calitatea acestuia. Multe persoane sunt chiar alergice la sucul de struguri. Pentru toate aceste motive, este mult mai indicat de a cumpăra suc Noni 100% Hawaiian, şi să-i adăugaţi apă şi suc la dv. acasă. În acest fel puteţi fi siguri că beneficiaţi de cantitatea exactă dintr-un suc de Noni de înaltă calitate.Compozitie: Suc organic Integral de Noni ( Morinda Citrifolia)100 %NU provine din culturi de plante modificate genetic.NU are adaos de zahăr şi NU este diluat cu apă.NU conţine îndulcitori, arome, coloranţi, conservanţi sau concentrat de Noni.NU conţine compuşi cu efect alergenic.Produs certificat organic în USA şi Europa de către „Organic Certifiers” sub nr. US-BIO-635Administrare: Se recomandă administrarea a 60ml de produs zilnic, dimineaţa înainte de masă sau împărţită în 2 doze, 30ml dimineaţa şi 30ml seara înainte de culcare, luate ca atare sau diluate în apă sau băuturi nealcoolice.A se agita flaconul înainte de utilizare.Depunerile de pe fundul flaconului sunt din pulpa fructului şi garantează caracterul integral natural al produsului.Recomandat ca adjuvant in cazul mai multor afectiuni: Abcese, Accident vascular cerebral, Acnee juvenila, rozacee, purulenta, Adenom de prostata, Alcoolism, Alergii, Amigdalite, Andropauza, Anorexie, Anxietate, Aritmii cardiace, Artrita reumatoida, Artroze, Astm bronsic, Atonie gastrica, Atonie intestinala, Atrofie musculara, Autism, Avitaminoze, Balonari abdominale, Boala Addison, Boala Alzheimer, Boala Basedow, Boala Beri-beri, Boala Parkinson, Boala Rynaud, Boli autoimune, Boli cardiovasculare, Boli degenerative, Bronhopneumonie, Bronsita, bronsiectazii, Cancer indiferent de localizare, Candidoza intestinala,bucala,vaginala, Cardiopatie ischemica, Celulita, Chist ovarian, san, Circulatie cerebrala dereglata, Circulatie periferica proasta, Ciroza hepatica, Cistite, Colesterol crescut, Colita, Colon iritabil, Constipatie, Coxartroza, Degenerescenta musculara, Demineralizarea oaselor, Depresie, Dermatite, dermatoze, Diabet zaharat tip 1 si tip 2, Diaree, Dinti cariati, Disfunctii endocrine, Disfunctii metabolice, Dislipidemii, Distensie abdominala, Dureri articulare, Dureri musculare, Epilepsie, Epuizare nervoasa, Fibrom, Fracturi osoase, Gastrite hiper si hipoacide, Gripa, Guta, Helicobacter pylori (infectii), Hemoroizi, Hepatite virale, autoimune, toxice [...] 

Link-uri Sponsorizate

OVARELE – Organele Reproducatoare

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns