Orgasmul la Femei0 Comments

Publicat in:


Răspunsul sexual la femeie
Se consideră că orgasmul feminin ajută pătrunderea spermatozoizilor în uter, în timpul actului sexual, maximizând astfel şansele de fecundare. Totuşi, există femei care nu au niciodată orgasm şi cu toate acestea pot concepe copii.

FAZA DE EXCITAŢIE
In timpul fazei de excitaţie la femeie,  vaginul se umflă ca rezultat al creşterii aportului de sânge din zonă. Labiile mari devin de culoare mai închisă, iar labiile mici se aplatizează şi se despart.

Unul din primele semne ale excitaţiei sexuale la femeie este umezirea orificiului de deschi­dere a vaginului. Fluidul umezeşte vaginul, pregătindu-l pentru pene­trare, care poate să aibă loc sau nu într-o etapă ulterioară.

Sânii devin ceva mai voluminoşi, iar mameloanele proemină. Areo-lele mamare se închid la culoare şi se umflă. Tensiunea arterială, frecvenţa cardiacă, ritmul respira­tor şi tensiunea musculară cresc.

Acest stadiul al excitaţiei sexu­ale poate dura perioade variabile de timp. El poate fi urmat de faza de platou sau poate să dispară încet.

FAZA DE PLATOU

Dacă starea de excitaţie şi stimu­larea sexuală continuă, femeia va intra în faza de platou. Aceasta se caracterizează prin creşterea aportului de sângeînîntreaga zonă genitală. Partea inferioară a vagi­nului se îngustează, pentru a faci­lita prinderea penisului în timpul actului sexual. Vaginul superior devine mai larg, iar uterul se ridică din cavitatea pelviană, ducând la o extindere a cavităţii vaginale şi la crearea unei zone unde se poate depozita sperma.

în timpul acestei faze, labiile mici se închid la culoare, iar cli­ se scurtează şi se retrage sub membrana care îl protejează. Se poate ca glandele vestibulare, glande care sunt poziţionate la nivelul joncţiunii dintre vagin şi vulvă, să secrete câteva picături de lichid. Dacă stimularea conti­nuă, această fază poate trece în faza următoare, care este orgas­mul – cea de-a treia şi cea mai scurtă fază.

FAZA DE ORGASM


Orgasmul feminin
poate fi intens, dar rareori durează mai mult de 15 secunde. Un orgasm începe cu o undă de contracţii ritmice în por­ţiunea inferioară a vaginului. Pri­mele contracţii apar la interval de 0,8 secunde – aceeaşi frecvenţă ca şi cea cu care este expulzată sperma din penis. După contrac­ţiile iniţiale intervalul dintre con­tracţii devine din ce în ce mai lung. Este posibil ca aceste contracţii să ajute la deplasarea spermatozoizi­lorîn uter şi în trompele uterine.

Excitaţia fizică la femeie

Perioada Refractară

După ejaculare, bărbaţii trec printr-o perioadă refractară, în timpul căreia ei nu mai pot atinge alt orgasm. Această perioadă de latenţă poate dura de la două minute la mai multe ore.

Femeile nu trec prin perioada refractară. Iar unele dintre ele pot avea orgasme multiple.

Contracţiile din timpul orgas­mului se extind de-a lungul vagi­nului, în sus, către uter. Muşchii pelvisului şi perineului (regiunea corpului situată între anus şi vagin) şi cei din jurul vezicii urinare şi a rectului se contractă şi ei. Feme­ile resimt în general între 5 şi 15 contracţii în timpul orgasmului, în funcţie de intensitatea acestuia.

Muşchii spatelui şi picioarelor pot intra şi ei în contracţii involun­tare în timpul orgasmului, produ­când arcuirea spatelui şi a degete­lor mari de la picioare. Frecvenţa cardiacă poate să crească până la 180 de bătăi pe minut şi ritmul res­pirator poate ajunge la 40 de res­piraţii pe minut. Tensiunea arteri­ală creşte şi pupilele şi nările se dilată. în timpul orgasmului femeia poate avea respiraţii rapide sau îşi poate opri respiraţia.

FAZA DE REZOLUŢIE

Odată ce faza orgasmului a luat sfârşit, începe faza de rezoluţie, în timpul acestei faze sânii revin la dimensiunea lor normală, muscu­latura se relaxează, frecvenţa car­diacă scade la valorile obişnuite şi respiraţia femeii se normalizează.

Bărbaţii şi femeile reacţionează diferit după orgasm. Totuşi, este normal ca atât bărbaţii cât şi femeile să resimtă o stare de relaxare şi somnolenţă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Orgasmul la Femei

Lasă un răspuns