Simptome ale problemelor de rinichi0 Comments

Publicat in:
Etichete: durere, grade, hormoni, medic, oxigen, persoana, pietre, probleme, rinichi, urina

Afectiunile rinichilor pot sa se manifeste atunci cand nu te astepti. De pilda, multe persoane pot sa aiba nisip la rinichi, care se elimina doar atunci cand acesta este capabil sa formeze mici pietre, procesul fiind destul de dureros.

Potrivit portalului Health24.com, unul dintre semnele ca suferi de afectiuni ale rinichilor este culoarea urinei. Din cauza unor probleme medicale, aceasta culoare se poate modifica, iar persoana respectiva va simti nevoia sa urineze mai des, urina fiind mai inchisa la culoare.

Simptome rinichi

Simptome rinichi

Pe de alta parte, exista situatii cand prezenta sangelui in urina, face ca aceasta sa fie mai spumoasa, iar asta ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te trimita direct la medicul specialist. Corpul uman este in asa fel format incat poate retine cantitati importante de apa, mai ales daca se consuma sare prea multa.

Cand o persoana are probleme cu rinichii, va avea aproape tot timpul picioarele, talpile, incheieturile umflate, mai ales pentru ca rinichii sai nu mai sunt capabili sa filtreze lichidele suplimentare din corp.

Medicii sustin ca daca ai rinichii sanatosi, acestia pot sa produca hormonul denumit EPO, care spune corpului sa produca celule rosii, care au rolul de a transporta oxigenul catre organe. Daca rincihii nu functioneaza cum trebuie, acest hormon este produs in cantitati mai mici, iar rezultatul este ca muschii si creierul obosesc foarte repede, deci persoana respectiva isi va pierde energia foarte rapid.

Daca sangele corpului nu este curatat complet si raman reziduuri in el, se pot manifesta iritatii la nivelul pielii!

Daca ai un gust metalic in gura, acest aspect denota probleme ale rinichilor, care sunt cauzate de acumularea unor reziduuri in sange. Deseori, afectiunile rinichilor sunt asociate cu pierderea in greutate, cu toate ca nu masiva, dar totusi destul de importanta.

In cazul in care aveti cand si cand dureri persitente in zona mijlocului, trebuie sa stiti ca afectiunile rinchilor nu sunt localizate in zona unde este rinichiul afectat, ci radiaza deasupra mijlocului.

Totusi, desi aceste junghiuri trec destul de rapid, daca va confruntati cu astfel de dureri este bine sa mergeti rapid la medic pentru o investigatie. Exista si situatii cand sangele corpului nu este curatat complet si raman reziduuri in el, asa ca se pot manifesta iritatii la nivelul pielii si o senzatie de mancarime.

Expertii spun ca acesta reprezinta de fapt un simptom care sa te duca cu gandul la rinichi numai in cazul in care este insotit si de altele din lista de mai sus. Medicii mai spun ca aceste crize renale nu sunt numai dureroase, ci implica si febra si chiar greata, iar in cazul in care elimini o piatra, vei simti o durere foarte puternica pe intregul tract urinar, cauzata de deplasarea calculului.

Pe de alta parte, febra cauzata de probleme la rinichi este peste 38 de grade Celsius, iar daca nu te simti bine, trebuie sa mergi urgent la un specialist.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptome ale problemelor de rinichi

Lasă un răspuns