Ce sunt si cum actioneaza trigliceridele?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, despre trigliceride, grasimi, kilograme, nivel trigliceride, trigliceride

In momentul cand faci niste analize medicale, medicul foloseste termenul de trigliceride. Trigliceridele reprezinta de fapt depozitul de resurse energetice al corpului uman. Ele se gasesc sub forma de grasimi in zona tesutului adipos, in cantitate mai mare, insa si in celelalte tesuturi.

Expertii sunt de parere ca nivelul de trigliceride se majoreaza la nivel sangvin in clipa cand aportul caloric este mult mai mare decat ceea ce se consuma prin activitatile cotidiene. Totusi, asta se intampla din cauza unor factori ce tin de starea de sanatate a fiecaruia. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca un exces de trigliceride se poate acumula in tesutul adipos sub forma de grasimi.

Nivel trigliceride

Nivel trigliceride

Grasimile vor fi folosite de corp cand acesta nu mai primeste suficient de multe calorii. In momentul in care cantitatea de trigliceride se incadreaza in limitele normale, nu exista niciun risc pentru organism, din contra acestea contribuie la mentinerea unei stari optime a corpului.

Nivel crescut de trigliceride

Valori mai crescute ale trigliceridelor se intalnesc in cazul unui sindrom nefrotic, in caz de hipotiroidie, de diabet zaharat sau guta!

Hipertrigliceridemia sau cresterea nivelului de trigliceride din sange poate determina cresterea tensiunii arteriale, obezitate si cresterea colesterolului rau.

In plus, aceasta aduce cu sine si un risc mai mare de afectiuni de tip cardiovascular sau de atac vascular cerebral. Pentru trigliceride, sursa citata scrie ca valori normale sunt urmatoarele: nivel optim: < 150 mg/dl; nivel crescut: 150-400 mg/dl, iar in cazul unui nivel foarte crescut – >500mg/dl

Medicii sustin ca anumite valori crescute ale trigliceridelor se intalnesc in cazul unui sindrom nefrotic, in caz de hipotiroidie, de diabet zaharat, pancreatita acuta, guta si in cazul unei sarcini.

Valori scazute ale trigliceridelor

De asemenea se pot intalni si valori scazute ale trigliceridelor in cazul unor infectii cronice, neoplasme, hipertiroidie.

Cauze ale nivelului crescut al trigliceridelor

Printre cauzele care determina un nivel mare al trigliceridelor se afla cresterea in greutate, mai ales ca de obicei acestea se inmultesc odata cu acumularea de kilograme. In plus, o alta cauza este dieta bogata din punct de vedere caloric, mai ales daca abunda zaharul si alcoolul. Acesta din urma creste productia de trigliceride din ficat si reduce cantitatea de grasime filtrata care ajunge in sange, sustin medicii citati de Care2.com.

Daca aveti o varsta inaintata, atunci nivelul triglicemic sporeste in maniera direct proportionala cu numarul de ani. Daca luati medicamente dupa ureche, fara acordul medicului puteti avea probleme. Printre acestea se afla unele droguri, anticonceptionalele, steroizii si diureticele.

Si unele afectiuni pot fi asociate cu nivelul crescut al trigliceridelor din sange: diabet, hipotiroidism, boli hepatice. Conteaza foarte mult si mostenirea genetica, triglicemia sporita fiind relationata de frecventa acesteia printre membrii familiei, noteaza sursa citata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce sunt si cum actioneaza trigliceridele?

Lasă un răspuns