Retentia de apa – remedii naturiste0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni renale, apa, corp, lichide, remedii naturiste, remediu, retentie, rinichi, toxine

In jur de 70% din corpul uman este format din apa. Vorbim despre aparitia si manifestarea excesului de apa in organism in clipa cand acesta retine mai multa apa decat are nevoie – retentia de apa.

Retentia de apa - remedii naturiste

Retentia de apa – remedii naturiste

Cauze

Deseori, retentia de apa inseamna de fapt rezultatul unei alimentatii dezechilibrate si a lipsei de exercitiu fizic. Exista si alte cauze ale retentiei de apa care includ administratea unor medicamente, consumul insuficient de lichide, modificarile hormonale din sarcina.

Plante utile

Ca urmare a actiunii lor diuretice, unele plante te ajuta sa elimini excesul de apa si toxinele. Iata cateva dintre ele:

Vulturica

Vulturica este un diuretic puternic, utilizat inca din urma cu cate a sute de ani pentru calitatile sale. Pentru a obtine un amestec, va trebui sa puneti peste 50 g planta un litru de apa clocotita. Trebuie sa lasati sa se infuzeze timp de circa 10 minute, apoi strecurati si beti o cana de 2 – 3 ori pe zi.

Cretusca

O alta planta care are efecte diuretice este cretusca. Aceasta mai are si efecte analgezice, antiinflamatorii si antireumatismale. Pentru a o folosi, trebuie sa fierbeti circa 250 ml de apa, apoi lasati-o cateva minute sa se raceasca pana la 80°C si turanti-o peste 2 lingurite de planta. Este indicat sa acoperiti vasul si sa lasati sa infuzeze 10 minute, apoi strecoara. Bea 3 cani pe zi, intre mesele principale.

Papadia

Papadia este si ea o planta recomandata in cazul in care suferiti de insuficienta hepatica, litiaza biliara, hepatita, colecistita, eczeme, reumatism si constipatie. Ca urmare a calitatilor sale diuretice si depurative papadia favorizeaza eliminarea toxinelor.

Potrivit Health24.com, infuzia se poate prepara cu o lingurita de frunze uscate la 150 ml apa clocotita. Acest amestec se va consuma de 3 ori pe zi.

Mesteacanul

Frunzele de mesteacan sunt si ele recomandate nu numai in cazul in care suferiti de retentie de apa, dar si ca remediu in infectii urinare, cistita, reumatism sau guta. In cazul in care vreti sa obtineit un ceia util in acest sens, va trebui ca peste doua lingurite de frunze de mesteacan uscate sa puneti 200 ml apa clococita.

Lasati mai apoi sa se infuzeze timp de zece minute, apoi strecurati si beti o cana de 1 pana la 3 ori pe zi.

Patrunjelul

O alta planta cu efecte diuretice este patrunjelul, cel care poate majora rata de filtrare a urinei la nivelul rinichiului, poate creste cantitatea de apa eliminata din tesuturi, dar si preveni formarea calculilor. Patrunjelul se poate consuma zilnic sub forma de suc de radacina din aceasta planta in combinatie cu 300 ml de suc de morcovi, pentru o perioada de cel putin 2 saptamani.

Pentru a obtine un ceai va trebui sa adaugati o legatura de patrunjel taiat intr-un litru de apa si sa fierbeti amestecul timp de zece minute. Este bine sa beti in fiecare zi cate un pahar de eai timp de 3-4 saptamani. Si infuzia de cozi de cirese este benefica pentru afectiunile renale si urinare.

Cozile de cirese

Cozile de cirese au multe flavonoide, saponine si saruri de potasiu, asa ca acestea pot sa ajute la eliminarea toxinelor din organism.

Ca sa obtineti un amestrec util va trebui sa folositi 2 lingurite de cozi, care se vor turna peste o cana de apa fierbinte. Ceaiul se va lasa la infuzat 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma trei cani pe zi, inaintea meselor principale. Si planta denumita coada calului are proprietati diuretice in reumatism si guta, dar si calitati dezinfectante ale cailor urinare, ca urmare a acidului salicilic continut.

O infuzie din aceasta planta se poate prepara dintr-o lingurita cu varf Ia 250 ml de apa clocotita. Se va lasa la infuzat circa 2 minute, se strecoara si se beau 2-3 cesti pe zi, intre mese.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Retentia de apa – remedii naturiste

Lasă un răspuns