Cat de nociv este estrogenul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, cancer, estrogen, febra, medici, nociv, pacienti, tiroida

O cercetare care a fost publicata in Cancer Prevention Research, arata faptul ca estrogenul poate contribui la dezvoltarea cancerului de gat si a cancerului din zona capului, in cazul femeilor tinere.

Medicii care au luat parte la studiu spun ca estrogenul ajuta celulele precanceroase, prin activarea unei enzime, sa se deplaseze in corpul uman si sa se divida.

Estrogen

Estrogen

Ca urmare a acestor teste a reiesit ca estrogenul activeaza o izoenzima a CYP450, mai exact CYP1B1. Expertii sustin ca deplasarea si multiplicarea a fost remarcata numai in cazul celulelor precanceroase, in cazul celulelor sanatoase si a celor canceroase acest efect nu a fost evidentiat.

In momentul in care activitatea enzimei a fost blocata, celulele precanceroase si-au pierdut capacitatea de a se deplasa in organism si de a se divide cu aceeasi intensitate.

Cercetarea avertizeaza despre utilizarea estrogenilor la pacientii sanatosi pe post de anticonceptionale. Expertii sunt de parere ca estrogenii ar trebui folositi numai in situatiile care au nevoie de un tratament hormonal si este foarte important ca inainte de a urma un tratament cu estrogeni sau derivati ai estrogenului, sa consultati un medic specialist.

Ce simptome ale cancerului ar trebui sa va puna pe ganduri?

Febra, oboseala aparuta din senin, scaderile bruste in greutate, durerile abdominale, dar si tusea care persista o perioada lunga de timp pot constitui semne ale numeroaselor tipuri de cancer.

Medicii sustin ca daca veti ajunge sa ignorati aceste simptome asta va cauza diminuarea sanselor de insanatosire. Trebuie spus ca oboseala aparuta din senin, fara a fi consecinta unei activitati intense fizice sau mentale, este un simptom asociat cancerului de toate tipurile si de obicei apare din cauza anemiei provocate de acesta.

In plus, si slabitul inexplicabil, fara efort fizic sau dieta, poate fi un semn ca tiroida este foarte activa. In cazul in care nu v-ati schimbati dieta si stilul de viata, dar totusi slabiti, ar putea semn ca indiferent de tip, cancerul s-a instalat.

Medicii mai anunta si faptul ca tusea poate anunta si ea prezenta cancerului. O tuse prelungita, care dureaza mai mult de o luna nu ar trebui sa fi trebuie ignorata. Ea poate fi provocata de iritatia produsa atat de o tumora maligna, dar poate fi si un semn de boala pulmonara, care nu e cancer.

Expertii recomanda sa mergeti la medic pentru o examinare a gatului, plamanilor, iar pentru fumatori poate fi necesara si o radiografie. Mai mult, cei care au parte de febra fara ca ea sa fie provocata de gripa sau alta infectie ar trebui sa mearga la un control. In cazul bolnavilor de cancer, febra apare in special dupa ce boala s-a raspandit in organism, dar poate reprezenta un semn timpuriu de leucemie sau limfom.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de nociv este estrogenul?

Lasă un răspuns