Cum se manifesta tulburarile de vedere?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ameteli, caz, diabet zaharat, imagine, medici, tensiune arteriala, tulburari de vedere, vase de sange

In cazul in care unei persoane i se intampla sa i se puna o ceata pe ochi sau sa vada puncte sau linii de lumina, asta nu presupune ca ar avea neaparat probleme cu ochii. Medicii sustin ca deseori, tulburarile de vedere pot sa semnalizeze anumite afectiuni, boli interne sau unele complicatii ale unor afectiuni cronice.

Iata cateva din bolile semnalate prin tulburari de vedere.

Tulburari de vedere

Tulburari de vedere

Cataracta

De pilda, cataracta reprezinta o afectiune care se manifesta in mod special la persoanele de varsta a treia, prin vedere incetosata si prin dublarea imaginii.

Glaucomul

O alta boala, glaucomul, poate sa se manifeste in mod treptat sau brusc, iar in cazul in care vederea scade dintr-o data, este insotita de varsaturi si dureri de cap, trebuie sa mergi de urgenta la medic.

Dezlipirea de retina reprezinta o afectiune care nu doare si apare in special la barbati, dupa varsta de 40 de ani. Are drept simptom perceptia unui val in campul vizual.

Tumorile cerebrale

Si tumorile cerebrale pot sa aiba ca simptom tulburarile de vedere cum ar fi acele „luminite” sau persoana in cauza isi pierde temporar vederea, insa numai asociate cu varsaturi, cu dificultati la mers sau in vorbire

Pentru atacul cerebral, vederea dubla si diminuarea acuitatii vizuale sau chiar pierderea brusca a vederii sunt insotite de alte simptome, de la tulburari ale altor simturi, confuzie, ameteala, pana la amorteala a membrelor sau chiar dificultati de deplasare.

Migrena

In plus, o alta boala, migrena este insotita de dureri de cap puternice, numai pe o anumita parte. Totusi, aceasta poate sa fie insotita de puncte luminoase si de puncte negre, de linii, de vedere distorsionata.

In cazul hipertensiunii arteriale, pe langa manifestari ca dureri de cap, ameteli, poate fi insotita si de aparitia de puncte luminoase sau negre in campul vizual. Expertii sustin ca in acest caz, explicatia este ca presiunea mare a sangelui in vasele de sange care iriga ochii duce la deteriorarea acestora.

Potrivit opiniei specialistilor acuitatea vizuala se diminueaza in clipa cand hipertensiunea afecteaza vasele de sange din retina, zona din spatele ochiului unde are loc focalizarea imaginilor. Afectiunea poarta numele de retinopatie hipertensiva.

In momentul cand tulburarile de vedere se manifesta brusc si sunt insotite de ameteli, de lesin sau de greata, este posibil sa fie cauzate de scaderea tensiunii arteriale. Medicii spun ca cei care au parul blond risca sa aiba probleme mai multe cu vederea, cel putin asa arata datele statistice. In cazul diabetului zaharat, aceasta afectiune se poate complica, in timp, prin deteriorarea vaselor sangvine din intregul corp. Specialistii sunt de parere ca cele mai vizate sunt venele de la nivelul picioarelor si vasele sangvine mici care iriga retina, retinopatia diabetica, care se manifesta prin vederea incetosata.

Aceasta complicatie a diabetului, odata instalata, nu mai poate fi combatuta, insa poate fi incetinita evolutia afectiunii prin mentinerea glicemiei in limitele normale si prin purtarea ochelarilor de vedere potriviti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se manifesta tulburarile de vedere?

Lasă un răspuns