Sfaturi de frumusete care iti fac mult rau0 Comments

Publicat in:
Etichete: cosuri, crema, eronate, frumusete, pasta de ardei, sfaturi, specialisti, tehnici, timp

Multe femei ar da orice pentru a isi mentine frumusetea intacta cat mai mult timp. Exista numeroase sfaturi si recomandari in acest sens, insa deseori unele dintre acestea sunt eronate, nu tocmai potrivite.

Sfaturi de frumusete care iti fac rau

Sfaturi de frumusete care iti fac rau

Sucul de lamaie

Se spune ca ar trebui sa utilizezi suc de lamaie, deoarece acesta reprezinta un tonic pentru orice ten.

Cu toate acestea, in cazul in care ai tenul uscat, sucul de lamaie iti dauneaza, el fiind un astringent si antibacterian, fiind indicat persoanelor cu tenul gras.

Daca vrei sa ai o fata imbujorata, este bine sa iti ciupesti usor obrajii?

Raspunsul este nu, daca ai parte de un ten sensibil sau o fragilitate capilara. Se poate sa te trezesti cu 2 pete rosii de care cu greu mai scapi. Mai simplu si mai sanatos este sa folosesti blush-ul.

Este bine sa iti cureti chipul numai cu apa si sapun?

Specialistii sunt de parere ca sapunul clasic este agresiv, extrem de uscat pentru fata si afecteaza pH-ul natural al pielii. In plus, spalarea pe fata cu multa apa deshidrateaza pielea. Este de preferat sa folosesti sapunul pentru maini, iar pentru fata produse destinate ingrijirii tenului tau.

Poti utiliza o masca cu turmeric daca vrei sa scapi de cosuri?

Evident ca se poate folosi o astfel de masca, dar pulberea de turmeric este galbena, iar o masca de acest fel, daca este tinuta prea mult pe chipul tau te va face sa arati de parca te-a lovit icterul.

Este adevarat ca pasta de dinti trateaza acneea?

Desi sigur ai auzit des aceasta ipoteza, iar pasta de dinti contine compusi abrazivi, cum ar fi carbonat de calciu sau zinc, ce pot usca cosurile, ea are in compozitie si flour sau mentol.

Expertii sustin ca aceste substante pot irita pielea. Nu este deloc indicat sa aplicati pasta de dinti pe cosuri, ci sa folositi produse special concepute pentru tratarea acneei.

Stimuleaza pasta de ardei iute cresterea parului?

Este bine sa te parfumezi pe par, dupa ce te speli pe cap, cand parul este aproape uscat? Este clar ca, daca vei proceda asa, parul va mirosi frumos, insa in timp se va degrada, deoarece parfumul contine alcool ce usuca parul. Exista si parfum destinat parului, dar asta e cu totul o alta poveste.

Poti utiliza fixativ de par pentru stabilizarea machiajului?

Este vorba despre un sfat cel putin traznit, care iti poate face rau. Aceasta metoda poate avea efecte nocive, ducand la reactii alergice, roseata si iritatie. Pentru a fixa machiajul foloseste o baza de machiaj.

Stimuleaza pasta de ardei iute cresterea parului?

Condimentele iuti au rolul de a imbunatati circulatia sangelui la nivelul pielii. Astfel, a aparut ideea de a aplica ardei iute pe scalp pentru a activa cresterea radacinilor. Totusi, tineti cont de faptul ca aplicarea de condimente picante provoaca mai degraba roseata si mancarime dureroasa.

Specialistii mai spun ca iritarea de la nivelul scalpului perturba pH-ul natural asa ca poate afecta calitatea parului. Nu experimentezi astfel de actiuni cu parul si incearca sa tii o dieta bogata in vitamine, cu masaje capilare si produse de calitate pentru cresterea parului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi de frumusete care iti fac mult rau

Lasă un răspuns