Copil obez – factori de risc0 Comments

Publicat in:
Etichete: adulti, cercetare, copii, copil, fizic, obez, obezitate, parinti, riscuri, studiu, SUA

O noua cercetare a evidentiat faptul ca exista o conexiune intre aparitia afectiunilor de inima, a obezitatii si a artritei la maturitate si modul in care am fost tratati in copilarie.

Oamenii de stiinta au aflat in contextul unui studiu care a fost realizat in SUA si la care au luat parte peste 35.000 de persoane ca cei care au fost „disciplinati” fizic cand erau copii prezentau un risc mai mare de obezitate, artrita si afectiuni cardiovasculare.

Copil obez - factori de risc

Copil obez - factori de risc

Potrivit BBC, pedepsele de natura fizica au fost definite ca fiind lovirea, palmuirea, impingerea sau bruscarea copilului. Rezultatele publicate in jurnalul Pediatrics nu demonstreaza ca pedepsele fizice, in sine, afecteaza sanatatea pe termen lung a copilului.

Expertii sustin ca este vorba despre o asociere si nu se poate spune ca pedeapsa cauzeaza problemele de sanatate.

Tracie Afifi, cercetator la Universitatea Manitoba si coordonatorul acestui studiu afirma ca rezultatele cercetarii ofera noi dovezi ce atesta ca pedepsele fizice pot dauna copiilor. Initial, alte studii au aratat existenta unei legaturi intre aceste pedepse si probleme precum comportamentul agresiv si o stare emotionala mai proasta.

Rata obezitatii in randul adultilor pedepsiti fizic in copilarie era mai mare fata de cea a adultilor ce nu au raportat pedepse fizice!

Trebuie spus ca multi copii au nevoie de disciplina, insa aceasta nu ar trebui sa includa forta fizica, a anuntat expertul. Aceasta cercetare a fost realizata pe 34.926 de adulti ce au luat parte la un studiu guvernamental in 2008 si 2009.

BBC arata ca numai 4% dintre acestia fusesera pedepsiti fizic atunci cand erau copii. Specialistii au observat ca rata obezitatii in randul adultilor pedepsiti fizic in copilarie era mai mare fata de cea a adultilor ce nu raportasera pedepse fizice: 31% fata de 26%.

In plus, copii pedepsiti fizic in copilarie prezentau o incidenta mai mare a artritei (22,5% fata de 20%) si a afectiunilor cardiace (9% fata de 7%).

Savantii au tinut cont si de alti factori de risc, insa si dupa ce acestia erau eliminati, disciplina fizica tot prezenta o legatura cu 20%-28% din riscul crescut de a suferi de afectiuni la varsta adulta.

Medicul Rachel Berger, expert in abuzul asupra copilului de la Children’s Hospital of Pittsburgh ce nu a luat parte la acest studiu, este de acord ca pedepsele fizice sunt daunatoare.

Medicul spune ca desi acestea ar putea opri un comportament nedorit al copilului pe termen scurt, ele nu functioneaza pe termen lung. In plus, specialistii din SUA mai spun ca exista un numar imens de studii ce arata ca pedepsele fizice nu sunt necesare si ca au efecte nocive.

Autorul cercetarii, Tracie Afifi, afirma ca parintii nu ar trebui sa fie alarmati sau sa se simta vinovati.
Cercetatoarea spune ca parintii ar trebui sa tina cont de numarul tot mai mare de cercetari ce arata efectul nociv al pedepselor fizice si sa incerce sa invete metode nonfizice de disciplinare.

In cazul in care nu stiti exact cum sa procedati, as recomanda sa dialogati cu doctorul pediatru.
„Doar pentru ca ati fost palmuit cand erati copil, asta nu inseamna ca este un lucru bun pentru copilul dumneavoastra”, a adaugat si expertul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Copil obez – factori de risc

Lasă un răspuns