O noua metoda de corectare a vederii0 Comments

Publicat in:
Etichete: copii, lentile de noapte, miopie, probleme, tehnica de corectare, tineri, Tratament, vedere

Predispozitia genetica si nu numai, poate face ca multi tineri sa aiba vicii de refractie: miopia, hipermetropia, astigmatismul. In acest moment, de pilda, in tara noastra, circa 30% dintre locuitori, mai ales tineri, tineri au probleme din cauza miopiei.

Specialistii sustin ca in scopul efectuarii corectiei viciilor de refractie au existat pana acum 3 variante si anume:

  1. ochelarii,
  2. lentilele de contact si
  3. chirurgia refractiva.
Tratament nou miopie

Tratament nou miopie

Oamenii miopi pot fi satisfacuti de portul continuu al ochelarului, dar este incontestabil si faptul ca ochelarul influenteaza calitatea vietii, mai ales in situatiile in care ochelarul nu mai ajuta, viciul de refractie fiind foarte mare.

O noua solutie pentru persoanele cu probleme de vedere

Trebuie spus ca o noua solutie pentru persoanele cu vicii de refractie o reprezinta orthocheratologia. Aceasta este de fapt terapia refractiva corneeana, care are un istoric mai mare de 40 ani, cand pentru prima data s-au folosit lentile de o forma speciala pentru schimbarea puterii refractive a corneei.

Orthocheratologia reprezinta o ramura a contactologiei, dezvoltata si perfectionata pe parcursul ultimilor ani, care se produce cu ajutorul lentilelor speciale, de noapte, este reversibila si nechirurgicala.

Efectul obtinut este similar rezultatului intervntiei LASIK. Daca se aplica in mod corect, aceasta tehnica de corectare a problemelor de vedere cu ajutorul unor lentile de noapte, se poate ajunge ca sa de observe o scadere foarte mare a numarului miopilor cu dioptrii de peste -6 D, sa ramana la -0,5 D sau -1 D, sau la etapa in care a fost depistata miopia.

Copiilor si adolescentilor le este contraindicata chirurgia refractiva pana la 20-21 ani

O cercetare realizata in Marea Britanie pe un interval de circa 4 ani a indicat eficienta lentilelor terapeutice nocturne in incetinirea si chiar stoparea evolutiei miopiei la copii si adolescenti.

Conform expertilor, aceasta metoda este una ideala pentru aceasta categorie de varsta anume datorita inofensivitatii si reversibilitatii sale. Avantajul major al aplicarii metodei date reiese din faptul ca copiilor si adolescentilor le este contraindicata chirurgia refractiva pana la 20-21 ani.

Specialistii vorbesc despre faptul ca lentilele au 2 suprafete diferite dupa actiune: cea externa, optica-activ refracta lumina si ofera posibilitatea obtinerii unei acuitati vizuale de 100%, precum si suprafata interna, care are o structura compusa care actioneaza activ asupra epiteliului corneean, impunandu-i usor si dozat sa migreze de la centru spre partea periferica.

Potrivit medicilor, puterea de refractie a corneei se schimba la valoarea exact necesara, iar la scoaterea lentilei, efectul este pastrat timp de 72 ore.

Ultimele studii stiintifice au demonstrat inofensivitatea, efectul inalt si riscurile minime ale acestor lentile. Actiunea lor poate fi comparata cu un aparat dentar care controleaza si corecteaza defectele, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua metoda de corectare a vederii

Lasă un răspuns