Spray pentru curatarea urechilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: aparat auditiv, batiste, curatare, igiena, spray, ureche

Igiena urechilor este un aspect foarte important care te poate tine departe de anumite probleme. Multi oameni au dificultati din cauza ca nu stiu pur si simplu cum sa isi curete urechea. Daca nu vreti sa aveti astfel de probleme trebuie sa tineti cont de cateva reguli.

Spray pentru urechi

Spray pentru urechi

Rolul cerumenului

Pentru a impiedica patrunderea agentilor patogeni in urechea interna, exista un mecanism de autoaparare si anume secretia de cerumen.

Cerumenul are rolul de a proteja urechea, avand totodata si rol de autocuratare, prin eliminarea celuleor moarte care au fost rezultate din procesul de regenerare a pielii.

Medicii spun ca este eronata afirmatia ca urechea trebuie spalata in fiecare zi, deoarece cerumenul are un rol protector pentru canalul auditiv si trebuie lasat sa-si indeplineasca functiile sale pentru sanatatea corpului uman.

Este bine sa speli suprafata exterioara a canalului auditiv cu apa calduta o data, de doua ori pe saptamana, dupa care trebuie neaparat sa te stergi cat mai bine.

In acest sens, se recomanda sa utilizezi coltul unei batiste sau al unui prosop curat, care va trebui sa fie rotit in jurul pavilionului urechii. S-a constatat ca daca se vor folosi betisoarele de urechi, atunci sunt sanse foarte mari ca cerumenul sa fie impins in interiorul urechii si in acest fel se majoreaza sansele sa se acumuleze pe canalul auditiv si in timp sa formeze un dop.

In cazul in care obisnuiti sa folositi astfel de betisoare de urechi, trebuie sa stiti ca un alt risc este acela al perforarii timpanului. In plus, aceste betisoare nu sunt deloc indicate pentru a fi folosite de copii, mai ales ca cei mici au parte de un canal auditiv mai stramt si mult mai scurt.

Cum se procedeaza in cazul copiilor?

Pentru copii, medicii recomanda ca in locul betisoarelor sa se foloseasca zilnic pentru curatarea urechilor sprayuri speciale, care contin apa purificata si clorura de sodiu. Expertii afirma ca aceste sprayuri se folosesc foarte usor, printr-o singura pulverizare, si curata canalul auditiv prin umplerea lui cu lichid. In acest fel se ofera suport pentru eliminarea impuritaţilor.

Daca secretia de cerumen este excesiva, trebuie sa stii ca nu exista niciun produs care sa o reduca. Pentru asta trebuie sa stiti ca puteti folosi un spray pe baza de apa de mare, care dizolva cerumenul si-l elimina.

Specialistii mai spun ca este indicat ca urechiusele bebelusului sa fie curatate numai cu un prosop umed, doar pe urechea externa si sa nu introduceti niciodata betisoare igienice, degetul sau alte produse de curatare in canalul urechii bebelusului.

Medicii sustin ca si cel mai usor contact ar putea rani timpanul copilului. Este necesar sa aveti mare grija ca apa sa nu intre in urechea bebelusului in timpul baii deoarece acest lucru poate cauza aparitia infectilor. Daca va place sa mergeti la piscina, este recomandat ca in momentul in care mergi la piscina sau faci baie in mare sa folosesti dopuri de plastic.

Trebuie ca sa iti usuci urechile de fiecare data dupa ce ai facut baie, cu coltul unui prosop.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Spray pentru curatarea urechilor

Lasă un răspuns