Afectiuni cu impact major pentru femei0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, femeie, probleme, scleroza multipla, varsta, viata

Ca majoritatea oamenilor, multe femei au parte de anumite afectiuni de-a lungul vietii lor. O parte dintre aceste apar ca urmare a stilului de viata nesanatos, altele sunt ereditare. Iata cateva dintre aceste afectiuni intalnite la femei.

Afectiuni femei

Afectiuni femei

Depresia

Un adevarat flagel al vremurilor noastre, depresia este cea cu care se intalnesc zilnic milioane de femei din intreaga lume.

Se manifesta prin simptome precum supararea, tristetea, iar printre cauze se afla cele biologice, psihologice sau culturale.

In cazul in care au probleme cu greutatea, femeile au parte de stari depresive, asa ca unele doamne nu rezista in fata unor preparate culinare, iar altele se infometeaza, refuzand chiar sa se alimenteze.

Tulburari premenstruale

Femeile mai sufera si de anumite tulburari premenstruale, boli care apar in cazul a 85% din femei. Fluctuatiile hormonale determina diferite stari: iritabilitate, depresie, oboseala, anxietate. Pentru a evita aceasta boala trebuie limitat consumul de sare, sa consumati fructe, legume si alimente bogate in calciu, dar si sa faceti miscare, sa nu beti alcool.

In cazul nasterilor, hormonii se schimba in timpul sarcinii si pot determina reactii chimice la nivelul creierului, reactii ce pot conduce la aparitia depresiei.

Cercetarile arata faptul ca femeile sunt mai stresate decat barbatii. Femeile produc mai multi hormoni de stres decat barbatii, iar progesteronul impiedica eliminarea naturala a hormonilor de stres. Pentru a scapa de aceasta afectiune, trebuie sa va relaxati, sa va odihniti si sa iesiti in oras cu prietenele pentru a va descarca, sa va implicati in activitati sociale.

Cancerul

O alta afectiune specifica femeilor, cancerul reprezinta a doua cauza de deces. Multe dintre femei se confrunta cu fibroadenom care nu este canceros, insa in functie de dimensiuni trebuie tratat si tinut sub control.

Scleroza multipla

Scleroza multipla reprezinta si ea o boala care se manifesta intre 20 si 40 de ani si este mai des intalnita la femei decat la barbati. Reprezentantele sexului frumos care iau anticonceptionale orale au un risc de 50% mai mare de a face scleroza multipla. Are parte de simptome precum vedere incetosata, stare de slabiciune la nivelul membrelor, pierderea echilibrului, amorteli si probleme urinare.

Femeile cu aceasta afectiune nu au un ciclu menstrual regulat, iar boala inseamna si prezenta mai multor chisturi mici la nivelul ovarelor, care trebuie extirpate chirurgical.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni cu impact major pentru femei

Lasă un răspuns