Cu cat va scurteaza viata supraponderalitatea?0 Comments

Publicat in:
Etichete: canada, obezitate, OMS, sanatate, speranta, studiu, supraponderal, viata

Unul dintre flagelurile care omoara anual multi oameni este obezitatea. Ultimele studii arata faptul ca obezitatea ar putea sa scurteze viata unui om cu pana la 8 ani. O echipa de savanti de la Universitatea McGill din Montreal a publicat in revista The Lancet Diabetes & Endocrinology un studiu despre rezultatul unei modelari matematice, care se axa pe o baza de date din SUA, care se refera la informatiile a unor adulti din zona.

Obezitatea si speranta de viata

Obezitatea si speranta de viata

Acestia au varsta cuprinsa intre 20 si 79 de ani. Potrivit savantilor, cu cat o persoana este obeza din tinerete, cu atat se majoreaza sansele ca sanatatea sa aiba de suferit.

Cercetarea mai indica faptul ca obezitatea este asociata cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, dar si diabet.

Cei obezi pierd pana la 3 ani din speranta de viata, iar persoanele care sufera de obezitate severa pot pierde intre 1 si 8 ani ca urmare a dificultatilor create de supraponderalitate.

Cazurile de obezitate s-au dublat din 1980 incoace

Specialistii din Canada mai anunta ca cea mai importanta diminuare a sperantei de viata la obezi a fost inregistrata la tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani. In plus, la cei care sufera de obezitate severa, intervalul de timp trait intr-o stare de sanatate buna se poate reduce cu pana la circa 19 ani.

Conform unui raport apartinand Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cazurile de obezitate au crescut cu 200% din anii ’80. Aceasta afectiune se repercuteaza asupra a circa 1,4 miliarde de oameni cu varsta de peste 20 ani, arata OMS.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cu cat va scurteaza viata supraponderalitatea?

Lasă un răspuns