Cum se trateaza in SUA tumorile cerebrale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, laser, SUA, Tratament, tratament laser, tumori cerebrale

Medicii incearca sa gaseasca noi metode revolutionare pentru tratarea tumorilor canceroase. Astfel, oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Washington, SUA, au pus bazele unui nou tip de laser care poate sa arda tumorile cerebrale.

Tratament cancer cu laser

Tratament cancer cu laser

Expertii americani au anuntat ca foarte curand si alte tumori din diferite parti ale corpului vor putea fi eradicate, fara a fi nevoie sa foloseasca tehnici de chirurgie. Potrivit savantilor, in acest fel, cei care sufera din cauza unor astfel de probleme pot sa aiba mai multe sanse de supravietuire.

Eric Leuthardt, profesor la Universitatea din Washington, citat de Discovery.com a anuntat: „Aceasta unealta extraordinara reprezinta de fapt o sansa in plus pentru pacientii cu tumori care nu se puteau extirpa”.

Medicul mai spune ca persoana care a fost operata avea o tumora recurenta, care ii afecta viata, iar sansele sale de supravietuire erau destul de reduse, diagnosticul specialistilor fiind unul rezervat.

Astfel, in timpul operatiei, prin intermediul unei gauri de grosimea unui creion in craniul pacientului, chirurgii au dirijat raza laser flexibila pana la tumora si au reusit sa o arda.

Cum functioneaza laserul?

Potrivit sursei citate, acest laser a fost emis la o temperatura de 140 grade Fahrenheit si a distrus tumora de marimea unei mingi de golf. Autoritatile americane din cadrul U.S. Food and Drug Administration a aprobat folosirea laserului in neurochirurgie.

Richard Ellenbogen, seful neurochirurgilor de la Universitatea din Washington a declarata ca: „Frumusetea tehnologiei este ca poti indoi raza laser si o poti dirija in zone foarte dificile ale corpului uman”. Medicii din SUA au incercat sa aplice aceasta inventie si pe copii care prezentau diverse tumori, iar operatiile au avut succes.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se trateaza in SUA tumorile cerebrale?

Lasă un răspuns