Cum sa te mentii sanatos in anotimul rece0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, iarna, mancare, metabolism, perioada rece, sanatate, sanatatea, scazute, sezon rece, temperaturi, toamna

Majoritatea oamenilor au probleme atunci cand soseste vremea rece, cu ploi si temperaturi destul de scazute. Unii racesc, altii fac febra sau sufera de dureri musculare. Este vorba despre simptomele asociate inceputului de toamna si iarna. Medicii spun ca aceste simptome se pot preveni lejer prin pregatirea corpului pentru provocarile trecerii la temperaturi mai scazute.

Sanatatea iarna

Sanatatea iarna

In fiecare sezon se produc modificari care solicita mecanismele de adaptare ale organismului la noile conditii de viata:

  • schimbari de temperatura,
  • de umiditate,
  • de luminozitate.

Venirea iernii aduce si multa oboseala corpului nostru, deoarece multe dintre schimbari nu sunt avantajoase pentru functionarea sa. In anotimul rece, lumina se diminueaza, iar tonusul se schimba si el rapid. Specialistii spun ca acesta este perioada in care oamenii sufera cel mai des de stari de oboseala, sunt lipsiti de energie si devin mai apatici.

Medicii spun ca acest aspect se explica prin faptul ca se genereaza modificari ale activitatii hormonale: glanda tiroida functioneaza mai intens in acest interval si se produc carente de vitamine si de minerale destul de intense, care se pot manifesta odata cu sosirea perioadei reci.

Alimentatia adecvata te pregateste de sezonul rece!

Prima parte a sezonului rece ne gaseste de multe ori lipsiti de vlaga, cu un tonus scazut si lipsiti de aparare pentru atacul virozelor. Cercetarile arata faptul ca in aceasta perioada, oamenii au tendinta sa manance mai mult decat in perioada anterioara.

Specialistii sunt de parere ca nevoia de mai multa hrana se explica si prin activitatea metabolismului de a-si pune de-o parte rezerve de energie sub forma de grasime pentru zilele mai reci de iarna.

Este bine sa acoperi carentele nutrititive mai ales prin alimentatie, asa ca este foarte important ce si cat mananci in perioadele de tranzitie pe care le suporta corpul tau.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa te mentii sanatos in anotimul rece

Lasă un răspuns