Cum se trateaza problemele de auz indiferent de varsta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: auz, bătrani, copii, medici, pierdere, probleme, urechi, varsta

Numarul romanilor care au probleme cu auzul este tot mai mare. In acest moment, Asociatia Surzilor are inscrisi peste 30.000 de adulti cu deficienta auditiva profunda.

Medicii sustin ca tulburarile de auz se pot intalni la orice persoana, indiferent de varsta, iar pierderea auditiva are consecinte variate, in functie de varsta. Expertii sustin ca in surditatile congenitale, afectarea auzului este prezenta de la nastere, insa mai exista si probleme dobandite in timpul primelor luni de viata, surditati rezultate in urma unui accident sau a unor boli virale.

Probleme de auz

Probleme de auz

Pierderea auditiva este una din problemele cronice cele mai frecvente la persoanele in varsta. Estimarile expertilor indica faptul ca mai mult de jumatate dintre cei care au varsta de peste 60 de ani sufera de diminuarea auzului.

In plus, s-a observat ca incidenta se majoreaza cu inaintarea in varsta, ajungandu-se ca 65% din cei care au 70 de ani si 81% din cei peste 80 de ani, sa aiba probleme auditive.

La batrani, in afara degradarii organului periferic al auditiei intervine si diminuarea functiei centrilor nervosi superiori. In plus, la copii, o asemenea afectiune ar trebui observata de parinti sau de medicul pediatru.

Anual, peste 100 de copii au probleme severe cu auzul!

Expertii recomanda ca la iesirea din maternitate sa se efectueze testarea tuturor nou-nascutilor, insa acest aspect este imposibil. Trebuie spus ca diagnosticul precoce ar putea fi stabilit si in primele luni de viata, insa tot mai multe cazuri ajung la spital in stadii avansate ale bolii.

Informatiile statistice arata ca in fiecare an se descopera intre 80-150 de copii cu afectare severa a auzului. In plus, problemele cu mutenia reprezinta o consecinta directa a surditatii.

Specialistii mai afirma ca, daca boala intervine intre 2 si 6-7 ani, limbajul dobandit pana la acea varsta se pierde sau se altereaza.

Medicii sunt de parere ca in unele cazuri se poate aplica un tratament medical sau chirurgical, iar in altele, reabilitarea auditiei se face prin protezare. Trebuie spus insa, ca la copilul surd, protezarea nu rezolva totul, ci trebuie sustinuta de recuperarea logopedica.

Protezarea auditiva face ca majoritatea persoanelor atinse de surditate sa-si imbunatateasca confortul social, spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se trateaza problemele de auz indiferent de varsta?

Lasă un răspuns