Aparitia reumatismului este influentata de job-ul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete: job, reumatism, savanti, studiu, suedia

Majoritatea dintre noi suntem stresati in viata cotidiana din cauza a numeroase motive: problemele de la job, situatia familiala, poluarea oraselor in care traim, traficul aglomerat sau aparitia unor afectiuni. Specialistii au ajuns la concluzia ca evenimentele stresante, mai ales cele care se invart in jurul jobului, majoreaza mult riscul de dezvoltare a poliartritei reumatoide.

Cauze reumatism

Cauze reumatism

Aceasta este concluzia savantilor, exemplificata intr-un material publicat in Arthritis Care & Research si preluat de passionante.be, citat de BBC. Expertii sunt de parere ca aceasta reprezinta cea mai frecventa forma de reumatism inflamator, iar cauza ei inca ramane necunoscuta.

Oamenii de stiinta au anuntat ca se cunoaste numai ca factorul genetic intervine intr-o masura destul de mare, iar mecanismul este de tip autoimun.

Mai multe studii din trecut au evidentiat ca sistemul imunitar al corpului poate sa aiba mari probleme in timpul perioadelor grele din viata noastra, iar acestea majoreaza vulnerabilitatea fata de diabet, infectii sau boli coronariene. O echipa de savanti din Suedia a studiat o posibila asociere cu poliartrita reumatoida.

Cum a decurs cercetarea?

In cadrul cercetarii, peste 3.000 de pacienti si 4.000 de persoane care nu sufereau de aceasta boala au fost monitorizati pentru un interval de circa 15 ani.

Participantii au fost pusi in situatia de a raspunde la un chestionar referitor la diferite etape din viata lor, la momentele stresante prin care au trecut in ultimii cinci ani, asa cum ar fi problemele de familie, decesul unei rude, dificultati cu banii sau la jobul pe care il aveau.

In urma cercetarii, oamenii de stiinta suedezi au observat existenta unei conexiuni intre numarul acestor evenimente si majorarea riscului de a dezvolta o poliartrita reumatoida.

Potrivit cercetatorilor, aceasta legatura se inregistreaza indeosebi la femei, iar aceste incercari mai grele cu care oamenii se confrunta in viata lor de zi cu zi pot cauza dezvoltarea bolii, insa cel mai mult evenimentele de natura profesionala, precum o concediere, retrogradare sau schimbarea jobului – fac mult rau in aceasta directie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Aparitia reumatismului este influentata de job-ul tau

Lasă un răspuns