Simptomele tulburarii de personalitate borderline0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, borderline, medici, personalitate, simptome, tulburare

Tulburarea de personalitate borderline poate aduce mari probleme pacientului.
Persoana care are un tip de personalitate borderline are dificultati in controlarea emotiilor si se afla deseori in stare de revolta. Expertii sustin ca asta se intampla din cauza unor evenimente din trecutul sau, cel mai probabil, din copilarie.

Tulburare de personalitate borderline

Tulburare de personalitate borderline

Cel care sufera de aceasta tulburare prezinta o imagine de sine distorsionata.
Mania, impulsivitatea si frecventele schimbari de dispozitie il pot indeparta de cei din jur, cu toate ca bolnavul isi doreste cu disperare relatii afectuoase.

Studiile despre aceasta afectiune ofera suport in scopul imbunatatirii tratamentului, iar noile informatii evidentiaza faptul ca tulburarea de personalitate borderline se amelioreaza in timp.

Tulburarea de personalitate borderline – Simptome

Medicii specialisti arata ca aceasta tulburare de personalitate afecteaza felul in care persoana se vede pe sine, dar si felul in care relationeaza cu ceilalti. Imaginea de sine a acestuia sufera schimbari rapide si repetate. O imagine de sine instabila poate duce la schimbari frecvente ale locului de munca, prietenilor, valorilor si identitatii de gen, sustin specialistii.

De obicei, daca sufera de aceasta afectiune, pacientul poate idealiza la un moment dat pe cineva pentru ca apoi sa se schimbe dramatic si brusc in furie si ura, din cauza unor erori mici.

Pentru cineva care sufera de acest tip de boala, cineva poate fi ori bun ori rau. Si aceeasi persoana poate parea buna intr-o zi si rea in orele urmatoare.

De asemenea, alte semne si simptome ale tulburarii de personalitate borderline sunt:

  • un tip de comportament impulsiv,
  • relatii sexuale neprotejate,
  • participarea la jocuri de noroc si
  • abuzul de droguri sau
  • stari prelungite de depresie.

In plus, afectiunea se mai manifesta prin mari dificultati in controlarea emotiilor si impulsurilor, tendinta spre sinucidere si teama de a ramane singur.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptomele tulburarii de personalitate borderline

Lasă un răspuns