Impactul energizantelor cu cafeina asupra inimii0 Comments

Publicat in:
Etichete: avertizare, cafeina, cercetare, energizante, germania, inima, sistem circulator, stiinta, studiu

Multi dintre noi suntem atrasi de bauturile energizante, insa medicii atrag atentia ca inima noastra bate in mod diferit dupa ce am consumat bauturi energizante care au in compozitie cafeina. Potrivit unei cercetari care a fost realizata in Germania, oamenii de stiinta avertizeaza ca exista riscuri asupra sanatatii ca urmare a consumului unor bauturile energizante, mai ales ca acestea pot afecta inima.

Efectul energizantelor asupra organismului

Efectul energizantelor asupra organismului

Savantii din cadrul Universitatii din Bonn, Germania, au descoperit ca aceste bauturi pot intensifica in mod considerabil bataile inimii, potrivit BBC.

Efectul energizantelor asupra organismului

Conform expertilor, cantitatea de cafeina din bauturile energizante este de pana la trei ori mai mare decat cea din compozitia altor tipuri de bauturi cu cafeina, de tipul cafelei si cola.

“Efectele secundare asociate unui consum crescut de cafeina includ batai rapide ale inimii, palpitatii, cresterea presiunii sangelui si, in cazurile severe, pierderea cunostintei si moarte subita“, atentioneaza medicul Jonas Dorner, coordonatorul studiului german.

Cum a decurs studiul?

In contextul acestei cercetari, la care au participat 16 voluntari, edin Germania au realizat investigatii imagistice asupra inimilor acestora la o ora dupa ce au consumat bauturi energizante pe baza de cafeina.

Participantii au consumat o bautura care contine 32 mg de cafeina la 100 ml si 400 mg de taurina la 100 ml, aceasta fiind o alta substanta chimica folosita in compozitia bauturilor energizante.

Cercetarea a mai relevat faptul ca ventriculul stang, camera inimii care pompeaza sange in corp, se contracta mai puternic la circa 60 de minute dupa ce un om a baut energizante pe baza de cafeina decat la inceputul studiului.

Cu toate ca acest studiu inca nu este suficient de bine documentat ca sa poata explica efectele pe care contractiile puternice ale inimii in urma consumului de energizante le au asupra starii de sanatate, medicii recomanda ca in cazul copiilor sau batranilor care au tulburari de ritm cardiac, sa se evite acest tip de bauturi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Impactul energizantelor cu cafeina asupra inimii

Lasă un răspuns