Femeile vad culorile diferit fata de barbati. Iata de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, culoare, femei, motiv, new york, teste

In urma unor cercetari recente, oamenii de stiinta au constatat ca reprezentatele sexului frumos si barbatii percep culorile diferit! Acesta este rezultatul principal al unui studiu realizat la Universitatea din New York, SUA. Expertii au observat in cadrul testelor la care au fost supuse mai mult de 1000 de persoane de diferite varste si etnii ca femeile si barbatii vad intr-un mod diferit, de pilda, culoarea portocalie.

Culori

Culori

Specialistii sustin ca barbatii care au luat parte la cercetare au perceput aceasta culoare mai mult spre rosu, decat femeile, care o vad chiar portocaliu.

De asemenea, s-a mai constatat ca galben, verde si albastru sunt nuante subtile care sunt greu percepute de barbati.

De aceea, alegerea unei umbre sau anumite nuante este o sarcina potrivita mai degraba femeilor si nu domnilor, mai ales ca acestia risca sa faca confuzii in privinta culorilor pe care le au anumite obiecte.

Barbatii mai au dificultati si in privinta gustului sau mirosului

„Ipoteza noastra este ca testosteronul joaca un rol esential, provocand intr-un mod inca neinteles diferente de conectivitate in creierul barbatilor”, spune profesorul Israel Abramov din cadrul universitatii mentionate.

Alte carente ale barbatilor sunt notate si in cazul gustului sau mirosului, conform specialistilor.

Avantajul lor este ca pot percepe detalii fine ale imaginilor aflate in miscare. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea vanatorilor sunt de gen masculin, sustin expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Femeile vad culorile diferit fata de barbati. Iata de ce

Lasă un răspuns