Cancerul colorectal – SimptomeUn comentariu

Publicat in:
Etichete: cancer, cancer colorectal, colorectal, depistat, diaree, experti, intestin gros, medici, scaun, simptome, teste

Cancerul de intestin gros sau cancerul colorectal produce in fiecare an circa 700.000 de decese in intreaga lume, in tara noastra inregistrandu-se aproximativ 5.200 de victime. Medicii sustin ca in cazul in care se efectueaza tratament corespunzator si boala este depistata la timp, bolnavii se pot vindeca.

Cancer colorectal simptome

Cancer colorectal simptome

Potrivit specialistilor, prin efectuarea unui control periodic se diminueaza cu pana la 80% sansele de aparitie a cancerului de colon. Daca este depistat la timp, in peste 90% din cazuri cancerul de colon este vindecabil.

Expertii sunt de parere ca inca nu s-au descoperit toate cauzele care favorizeaza aparitia celulor canceroase. Totusi, medicii stiu ca anumiti factori ai mediului inconjurator, personali si genetici joaca un rol important.

De exemplu, cei care au in familie rude de gradul 1 care au fost diagnosticate cu acest tip de cancer pana la varsta de 45 de ani sunt cu 50% mai predispuse sa dezvolte polipi maligni si, ulterior, cancer colorectal.

Care este cea mai eficienta cale de depista aceasta boala?

Screening-ul este, la ora actuala, cea mai eficienta metoda prin care se poate depista boala in faza incipienta.

Trebuie sa tineti cont de urmatoarele simptome in cazul acestei afectiuni:

  • prezenta sangelui in scaun,
  • diaree,
  • constipatie sau amandoua odata,
  • crampe frecvente, constante, timp de mai multe zile sau
  • scaune mai mici ca de obicei.

In plus, printre simptomele cancerului colorectal se mai numara diferite tulburari digestive si de tranzit intestinal, dureri abdominale difuze, asociind distensie abdominala, nevoia de a avea scaun, dar fara a elimina materii fecale, pierdere in greutate, anemie sau o senzatie de presiune, care poate iradia in regiunea perianala.

Medicii spun ca un control medical amanuntit poate elimina suspiciunile legate de cancerul colorectal.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancerul colorectal – Simptome

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns