Ai un job part-time? Iata de ce afectiuni vei suferi0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, barbati, boli, femei, job, joburi, part-time, traditie

In urma unor cercetari, s-a observat ca joburile temporare si part-time le dau barbatilor dureri de cap, in timp ce femeile sufera mai mult, in cazul in care sunt angajate full-time.

Ingrijorarile legate de somaj si bani ii afecteaza pe barbatii angajati cu norma redusa, mai mult decat pe femei, din cauza presiunilor traditionale, arata un studiu citat de BBC.

Boli job part-time

Boli job part-time

In cursul anului trecut, angajatii barbati care au avut joburi part-time au ratat in medie 1,9 ore de munca, din cauza afectiunilor psihologice, in timp ce barbatii angajati full-time au lipsit doar 1,4 ore de la serviciu, potrivit unui studiu realizat de asiguratorii medicali Techniker-Krankenkasse (TK).

S-a constatat ca medicamentele anti-depresive sunt prescrise intr-un mod mai frecvent barbatilor care lucreaza part-time – 53%, decat celor cu un job permanent, releva studiul mentionat. In plus, reprezentantele sexului frumos care lucreaza mai des part-time decat barbatii – 40% fata de 7,4% – sunt mai afectate psihic, daca lucreaza full-time.

Barbatii, conditionati de traditie

Seful de la TK, Jenn Bass, a precizat faptul ca acest studiu demonstreaza un aspect cunoscut: barbatii sunt mai degraba stresati de tipul contractului de munca, decat de stresul la serviciu. Psihologii sunt de parere ca stresul apare ca urmare a unor conditionari traditionale: „barbatii sunt cei care aduc mancare acasa”.

In aceste situatii, lipsa unei securitati a jobului full-time, efectele crizei si neajunsurile financiare reprezinta factori de stres.

Raportul a analizat retetele si motivele de concediu medical in cazul a 3,9 milioane de membri ai companiei de asigurari, fiind pentru prima oara cand asociaza statutul de angajat cu nivelul de stres.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai un job part-time? Iata de ce afectiuni vei suferi

Lasă un răspuns