Bai cu amareala pentru combaterea reumatismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: amareala, bronsite, ceai, infuzie, planta, reumatism

Amareala este o planta care mai este cunoscuta in popor sub denumirea de iarba laptoasa sau uleioasa, serparita sau serpanta, soparlita sau tamaioasa.

Afectiuni tratate cu amareala

Printre afectiunile care pot fi tratate cu amareala se numara:

Amareala - bai pentru reumatism

Amareala - bai pentru reumatism

  • astm,
  • bronsite,
  • afectiuni respiratorii,
  • gripa si tuse.

Potrivit expertilor, ceaiul de amareala se poate prepara prin utilizarea a circa doua lingurite de planta maruntita care se vor pune la 250 ml apa care fierbe. Va trebui sa lasati acoperit acest amestec pentru o durata de 10 minute, iar apoi va trebui sa il strecurati. Amestecul se va indulci cu si se poate folosi in tratamente de lunga durata, circa 2 sau 3 cani pe zi.

Planta se folosea in vechime pentru tratarea reumatismului

De asemenea, trebuie spus ca 2 lingurite de amareala se vor pune cu 250 ml apa si se vor tine pe foc la fiert timp de 15 minute dupa care se strecoara. Expertii in fitoterapie sunt de parere ca, daca suferiti de bronsite sau astm, se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Trebuie sa stiti ca aceasta planta nu este indicata in cantitati foarte mari sau sa fie folosita o perioada mai lunga de tratament pentru ca poate provoca alergii.

Aceasta planta se mai folosea in vechime in popor pentru tratarea bolilor de piept sau pentru efectuarea unor bai contra reumatismului. Amareala se utiliza in trecut pentru copii, acestia spalandu-se cu ea pe fata, ca sa nu le ramana pete dupa varsat de vant.

De asemenea, din tulpinile florifere de amareala se facea in vechime un ceai contra tusei si durerilor de piept. In plus, lastarii plantei se utilizau sub forma de infuzie sau sirop pentru combaterea tusei, catarului, astmei, gripei si bronsitei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bai cu amareala pentru combaterea reumatismului

Lasă un răspuns