Top plante pe care trebuie sa le ai in casa0 Comments

Publicat in:
Etichete: Aloe Vera, benzen, casa, formaldehida, locuinta, plante, sanatate

Niciunul dintre noi nu isi doreste un aspect nesanatos al unei locuinte se reflecta in procentul starii de bine a celor care o populeaza. Expertii spun ca substantele toxice infiltrate in aer, provenind din materialele de constructie, dintr-o renovare recenta sau degajate de o gama variata de produse de curatat au, de asemenea, un efect negativ.

Acestea pot sa cauzeze dureri de cap, alergii, stare de moleseala, iritatii ale gatului, ochilor, pielii. Potrivit specialistilor, la toate astea contribuie din plin si poluarea atmosferica, astfel incat aerul pe care-l respiram cu totii devine asemenea unei toxine infiltrate in sange.

Plante pe care trebuie sa le ai in casa

Plante pe care trebuie sa le ai in casa

Cum sa facem sa improspatam aerul din casa?

Studiile oamenilor de stiinta au arata ca exista un soi de plante cu rol major pentru imbunatatirea calitatii aerului respirat. Daca veti diminua particulele de praf, nocivitatea fumului de tigara sau a altor agenti de contaminare.

Crinul pacii

Crinul pacii este o planta adaptata vietii de interior, care se dezvolta bine daca are lumina suficienta, fiind perfecta pentru casa sau birou. Aceasta curata aerul de efectele nocive ale fumului de tigara, dar si de substante cu nivel mare de toxicitate, cum ar fi formaldehida si benzenul.

Feriga de camera

Feriga de camera este o planta frumoasa din punct de vedere ornamental, insa si un purificator excelent. In plus, contribuie la sporirea umiditatii, fiind recomandata in incaperi unde aerul este uscat.

Dracena

Dracena are efecte benefice asupra benzenului sau a substantelor volatile din vopseluri. Trebuie asezata la aproximativ un metru si jumatate de fereastra. Iedera este o planta inlatura cu succes impuritatile din aer precum benzenul, toluenul, formaldehida si tricloretilena. Aceasta planta combate poluarea electromagnetica.

Filodendronul reduce poluarea electromagnetica a calculatoarelor, a televizoarelor sau a cuptoarelor cu microunde.

Flamingo

O alta planta, denumita flamingo are un aspect elegant, dar si cu faptul ca elimina amoniacul din incaperi, fiind recomandata in special bucatariilor.

Ficusul de cauciuc

Ficusul de cauciuc este o planta care rezista in conditii de lumina slaba si de temperaturi scazute face din aceasta planta un tovaras comod. Expertii spun ca aceasta se ocupa eficient de indepartarea poluantilor, printre acestia, formaldehida.

Aloe Vera, planta care absoarbe benzenul din aer

Aloe Vera reprezinta o planta buna nu numai pentru sanatatea camerei, prin absorbtia formaldehidelor si a benzenului din aer, dar si pentru ameliorarea unor afectiuni ca diabetul, artrita, dermatita, psoriazisul sau bolile cardiovasculare.

Folosita cu succes drept revitalizant al starilor de convalescenta. Numita de vechii egipteni, planta nemuririi, efectul curativ al acesteia a fost cunoscut de marile civilizatii antice. Botanica enumera peste 250 de specii de aloe vera.

Potrivit specialistilor, plantele sunt esentiale in orice locuinta deoarece reprezinta o doza de sanatate pe care ne-o oferim cu buna stiinta, respectiv procentul de oxigen adaugat aerului pe care-l respiram.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top plante pe care trebuie sa le ai in casa

Lasă un răspuns