De ce iti este teama de dentist0 Comments

Publicat in:
Etichete: dentar, dentis, freze, oameni, teama, Teama de dentist

Oamenii de stiinta au aflat motivul pentru care unele persoane se tem sa mearga la dentist. Desi se stie ca sunetele produse de frezele dentare ne produc palpitatii, insa ce se petrece in creier in acele momente a fost un aspect misterios pentru mult timp.

Teama de dentist

Teama de dentist

Cercetatorii de la Universitatea Stomatologica Nippon din Tokyo au gasit un raspuns in acest sens dupa ce au scanat creierul oamenilor, cand acestia aud zgomotul produs de frezele dentare si de instrumentele de aspiratie pe care le folosesc stomatologii.

Studiul lor a aratat faptul ca persoanele care sunt ingrozite de vizita la dentist prezinta unele diferente in ceea ce priveste raspunsurile cerebrale in comparatie cu pacientii mai relaxati, potrivit The Guardian, citat de BBC.

Specialistii mai spun ca prin descifrarea modului in care creierul uman reactioneaza la aceste sunete spera sa identifice modalitatile prin care acestea pot fi linistite, sesizand felul in care este afectata activitatea neuronala.

Frezele dentare produc sentimente de anxietate

„Ca dentist pediatru, am avut numerosi pacienti din 1987, iar din experientele mele clinice, am observat ca sunetul frezelor poate produce anxietate la unii pacienti”, a declarat medicul Hiroyuki Karibe de la Universitatea Stomatologica Nippon.

Potrivit BBC, in cadrul cercetarii s-a observat ca la persoanele anxioase care merg la dentist se produce o activitate mai intensa intr-o regiune a creierului care ar putea fi implicata in invatarea si amintirea sunetelor produse de instrumentele dentare.

Medicii afirma ca circa 10% din populatie prezinta anxietate severa cand vine vorba de mers la stomatolog.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce iti este teama de dentist

Lasă un răspuns