De ce avem nevoie de imbratisari0 Comments

Publicat in:
Etichete: imbartisare, om de stiinta, prietenie, senzatii, studiu

Psihologii sunt de parere ca o expresie a unei reactii afective este reprezentata si de o imbratisare. Aceasta este un fel de emotie care renunta la mecanisme de autoaparare, un altfel de limbaj despre incredere sau prietenie. Un bun venit calduros sau bucuria revederii unui prieten drag sau a unui parinte are ca forma de exprimare tot o imbratisare.

Stresul si imbratisarea

Stresul si imbratisarea

Potrivit specialistilor, in primele zece secunde ale unei imbratisari se reduce hormonul stresului in creier, denumit oxitocina.

De asemenea, reactiile biochimice si fizice produse in corpul uman ca urmare a unei imbratisari au ca efecte ameliorarea simptomelor de depresie, reducerea oboselii si diminuarea presiunii sanguine.

Expertii au mai observat ca intreg sistemul imunitar primeste un imbold de lupta impotriva infectiilor si scade cantitatea de cortizol din sange, acesta fiind de fapt un hormon care regleaza metabolismul glucidic.

Imbartisarea duce si la reducerea riscului unor boli cardiovasculare, iar avantajele se mai refera si la imbunatatirea competentelor sociale, precum si cresterea sentimentului de incredere. Expertii ne indeamna sa ne schimbam perceptia despre imbratisari!

La aceasta concluzie a ajuns omul de stiinta Jan Astrom, conducatorul studiului pe aceasta tema.

Prin urmare, concluziile savantilor ne inspira sa ne imbratisam cu sinceritate si fara motive speciale, pentru a ne exploata emotiile si a fi mai sanatosi si a capata mai multa incredere in noi insine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce avem nevoie de imbratisari

Lasă un răspuns