Cum te poate imbolnavi locul de munca?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, centru, imbolnavit, job, loc de munca, savanti, studii, SUA

Potrivit datelor obtinute de savanti in urma unei analize efectuate in cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention), riscul de imbolnavire de maladii cardiovasculare variaza in functie de jobul pe care il au oamenii.

De pilda, expertii au observat ca cei care activeaza in vanzari, somerii si persoanele fara ocupatie se confrunta cu un risc crescut de imbolnavire prin raport cu alte ocupatii.

Boli la locul de munca

Boli la locul de munca

Cercetarea a evidentiat faptul ca persoanele care lucreaza in vanzari en-gros intampina cel mai ridicat risc de imbolnaviri cardiovasculare, 2,9% dintre aceste persoane avand deja o astfel de boala. In partea cealalta a clasamentului, finantistii si cei din domeniul asigurarilor au cea mai scazuta rata de imbolnaviri cardiovasculare: doar 0,8%, potrivit LiveScience, citat de BBC.

Savantii din cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au urmarit rezultatele studiilor privind starea de sanatate a americanilor realizate intre anii 2008 si 2012 pentru a estima rata imbolnavirilor cardiace pentru persoanele adulte care au varsta de pana in 55 de ani.

Bolile de inima cauzeaza 30% din decesele anuale din SUA

S-a constatat ca din randul persoanelor care lucreaza, angajatii din servicii si muncitorii intampina un risc cardiovascular mai crescut decat functionarii si cei care lucreaza la birou. Specialistii sunt de parere ca printre variabilele care determina riscul de imbolnavire se numara varsta si sexul.

Unde exista cel mai mare risc?

Imediat dupa ce oamenii de stiinta au introdus in studiu si aceste variabile, au ajuns la concluzia ca riscul cel mai ridicat este suportat de angajatii din doua domenii:

  • muncitorii din administratia domeniilor publice si
  • angajatii din restaurante, cluburi si baruri.

Referitor la riscul cardiovascular al persoanelor care nu au un loc de munca, el este de 2,5%, pentru someri, comparativ cu 6,3%, in cazul oamenilor fara ocupatie, fata de 1,9%, pentru persoanele care au un loc de munca.

Potrivit datelor statistice, maladiile cardiovasculare sunt responsabile de o treime din totalul deceselor anuale din SUA. Printre factorii de risc cardiovascular de la locul de munca se numara zgomotul puternic, stresul, fumatul pasiv si munca efectuata in schimburi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te poate imbolnavi locul de munca?

Lasă un răspuns