Planta care trateaza reumatismul0 Comments

Publicat in:
Etichete: atropina, dureri de urechi, frunze, infuzie, maselarita, reumatism, toxic

Maselarita face parte din familia solanaceelor si este considerata o planta otravitoare, insa are si calitati medicinale si curative. La maturitate, aceasta planta poate ajunge la inaltimea cuprinsa intre 20 cm si un metru. La maselarita, tulpina este dreapta, iar frunzele sunt alternanate, florile avand culoarea galbena cu nervuri violete.

Remediu reumatism

Remediu reumatism

Planta de maselarita infloreste toata vara si toamna pana in octombrie. Potrivit fitoterapeutilor, fiind o planta medicinala, de la maselarita se folosesc frunzele, ramurile tinere si semintele acesteia.

Din toate aceste se poate prepara infuzie, tinctura, extract hidroalcoolic sau sirop. Trebuie sa stiti ca florile acesteia contin atropina, acesta fiind un alcaloid utilizat ca antispastic. In plus, se poate folosi cu succes in testele oftalmologice cu scopul de a mari diametrul pupilei pacientului.

Expertii sustin ca aceasta planta contine numeroase substante active importante, precum hiosciamina, cateva uleiuri esentiale, colina si atropina.

Din punct de vedere medicinal, preparatele de maselarita au puternice efecte sedative, hipnotice si antinevralgice.

Daca suferiti de stari de agitatie sau boli de nervi, se poate utiliza o infuzie preparata din maselarita, care se va consuma de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Se mai foloseste pentru tratarea unor spasme gastrice, esofagiene, intestinale, in tratamentul anxietatii, gutei, reumatismului, si ulcerelor stomacale. In plus, este buna pentru combaterea durerilor de urechi. Expertii spun ca maselarita este o planta foarte utila pentru industria farmaceutica datorita substantelor active pe care le contine.

Specialistii in homeopatie atrag atentia ca tratamentele cu extracte de maselarita se fac numai sub indrumarea stricta a unui specialist, aceasta planta fiind foarte toxica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta care trateaza reumatismul

Lasă un răspuns