Stejarul, proprietati revitalizante pentru varstnici0 Comments

Publicat in:
Etichete: arsuri, decoct, frunze, ghinde, piele, stejar, varstnici

Stejarul este un arbore care creste in tara noastra si care se mai numeste gorun, sledun, trajor sau tufan. Arborele de stejar este unul puternic cu frunze si fructe caracteristice. Fructele de la stejar se mai numesc ghinde.

Scoarta de stejar are un efect astrigent, antiseptic asupra microbiene, hemostatic si cicatrizant. Poate fi folosita ca un remediu naturist pentru astenie, disfunctii sexuale si dezechilibre cauzate de menopauza si andropauza.

Stejarul

Stejarul

Potrivit expertilor in domeniu, de la stejar se folosesc mugurii proaspeti, radacinile tinere, scoarta interna a radacinilor, ghindele si inflorescentele, fiecare puse la macerat.

Indicatii stejar

Printre afectiunile care se pot trata cu ajutorul stejarului se afla enterite, hemoroizi, fistule anale, leucoree, fariginte, gingivite, degeraturi, transpiratia excesiva a picioarelor si a mainilor.

Expertii sustin ca extractul de muguri de stejar este indicat pentru reglarea functiilor intestinale si are rolul de a majora tensiunea arteriala la persoanele hipotensive.

Specialistii mai spun ca stejarul are efecte terapeutice asupra aparatului genito-urinar, a sistemului circulator si a intestinelor.

Decoctul din scoarta de stejar, bun pentru probleme intestinale!

In cazul varstnicilor, stejarul are proprietati revitalizante si este recomandat pentru tratarea unor astenii si diverse tipuri de alergii. De asemenea, trebuie spus ca extractul din radacini tinere si scoarta foloseste pentru diferite afectiuni dermatologice.

Daca suferiti de astfel de afectiuni, trebuie sa luati din extracte cate 50-70 picaturi, de 1-2 ori pe zi, administrate cu 15 minute inaintea meselor, intr-un pahar cu apa.

Expertii sustin ca decoctul din scoarta de stejar este folositor impotriva problemelor intestinale sau a infectiilor aparatului reproductiv. In aceasta situatie, se vor bea circa doua cani de ceai zilnic.

Este posibil sa il mai folositi si sub forma de gargara, comprese, bai de sezut, spalaturi vaginale, bai in diferite boli de piele.

Potrivit specialistilor, ghindele de stejar sunt utile in problemele sexuale, in frigiditatea tinerelor femei, dar si in stari depresive.

Prepararea decoctului se realizeaza din doua lingurite de scoarta de stejar care se vor adauga la circa 200 ml de apa rece, amestec care se va fierbe pentru 20-30 de minute si se va consuma caldut si neindulcit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stejarul, proprietati revitalizante pentru varstnici

Lasă un răspuns