Ce plante pot sa creasca riscul de a face arsuri solare0 Comments

Publicat in:
Etichete: expunere, fotosenibilizant, morcovi, piele, plante, soare, sunatoare, tei

Soarele in timpul verii poate crea multe probleme organismului si in special pielii, care sufera ca urmare a radiatiilor ultraviolete la care este expusa si a exploziilor solare.

Expertii spun ca fotosensibilitatea reprezinta o reactie a epidermei umane la radiatiile ultraviolete, provenite de la soare sau a contactului pielii cu anumite plante ori substante.

Plante arsuri solare

Plante arsuri solare

Daca vreti sa va dati seama de posibilitatea de a fi fotosensibili, trebuie sa tineti cont de simptome precum:

  • inrosirea pielii,
  • iritatia sau
  • edemul.

Plante care cauzeaza fotosensibilitatea

Potrivit specialistilor, exista cateva plante care cauzeaza fotosensibilitatea, printre acestea aflandu-se patrunjelul, sunatoarea sau branca ursului.

Despre patrunjel se cunoaste faptul ca relaxeaza uterul, vezica urinara si intestinele. In plus, aceasta planta se poate utiliza in infuzii, impreuna cu alte plante, iar din cauza substantelor pe care le contine determina un efect fotosensibilizant.

Expertii sustin ca este indicat sa te protejezi de acest efect, in cazul in care folosesti patrunjel si sa nu te expui la soare fara protectie.

Sunatoarea si teiul pot cauza efecte fotosensibilizante

O alta planta care favorizeaza arsurile solare este sunatoarea. Fitoterapeutii spun ca aceasta are un efect antidepresiv, antiinflamator, cicatrizant si diuretica si este indicata in afectiuni hepatice si biliare.

Daca este folosita sub forma de infuzie sau de cataplasme aplicate pe piele, sunatoarea produce un efect fotosensibilizant din cauza substantei numita hipericina pe care o contine.

Despre branca-ursului se cunoaste faptul ca reprezinta un afrodiziac de exceptie, avand o actiune vasodilatatoare genitala. Este utilizata in caz de disfunctii sexuale si de infertilitate.

Totusi, pe langa aceste calitati, expertii ne anunta ca, daca veti utiliza in mod extern planta, sub forma de comprese, nu ar trebui sa va expuneti la soare fara sa va protejati, mai ales ca ea are proprietati fotosensibilizante.

Si teiul are un efect relaxant asupra sistemului neurovegetativ, ajutand la combaterea insomiilor si a depresiilor. Totusi, teiul este un arbore ale carei flori majoreaza sensibilitatea pielii la soare si pot determina arsuri chiar si in urma expunerii moderate.

Nu va expuneti un timp indelungat la soare!

Mai trebuie sa stiti ca si florile de camp contin polenuri si diferite substante care pot sa cauzeze, in contact cu pielea, sensibilizarea acesteia la razele ultraviolete ale soarelui.

Potrivit specialistilor, aceste reactii apar deseori la cei care fac plaja direct pe iarba, dar si la copiii care se joaca in iarba in zilele insorite.

Printre legumele si fructele care pot provoca reactii fotosensibilizante ale pielii se afla telina, pastarnacul, morcovii si smochinele.

Expertii recomanda sa evitati sa va expuneti la soare, chiar si la radiatiile de intensitate mica, daca cumva ati constatat aparitia simptomelor si, mai mult, sa evitati contactul pielii cu factorii alergeni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce plante pot sa creasca riscul de a face arsuri solare

Lasă un răspuns