Cum ar trebui sa consumam apa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitate fizica, apa, consum, experti, specialisti

Corpul uman contine circa 70% apa, spun specialistii. Apa reprezinta un element vital pentru sanatatea noastra, astfel incat este foarte indicat sa ne hidratam corespunzator. Expertii recomanda sa bem circa 1,5-2 litri zilnic, aceasta fiind o regula pentru maximizarea activitatii organismului. Specialistii ne avertizeaza insa asupra celor mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand bem apa.

Cand bem apa

Cand bem apa

Apa in timpul si dupa masa

De exemplu, trebuie sa stiti ca daca veti consuma apa in timpul mesei si dupa ce ati mancat, s-ar putea sa aveti probleme.

Medicii ne avertizeaza ca in cazul in care bem apa in timpul mesei se ingreuneaza procesul digestiv. Acizii si enzimele nu mai reusesc sa-si faca datoria cum trebuie si devenim victimele unei acumulari de toxine in organism.

Potrivit expertilor, nu sunt indicate nici bauturile carbogazoase, pentru ca pot provoca balonari si crampe, inhiband productia de saliva. Este mai bine sa bei un pahar cu apa cu o jumatate de ora inainte de masa, deoarece astfel digestia va fi stimulata.

Consumul de apa dimineata

Daca eviti sa bei apa dimineata, corpul tau va functiona mai greu. Expertii spun ca este ideal sa bem doua pahare de apa imediat dupa trezire pentru activarea functiei organelor interne.

Prea multa apa poate duce la dezechilibrul electrolitilor din corp

In plus, nutritionistii sustin ca un pahar cu apa plata cu lamaie baut dimineata regleaza pH-ul din sange, contribuind la intarirea sistemului imunitar.

In cazul in care vei bea prea multa apa, exista riscul unor probleme. Potrivit specialistilor, exagerarea consumului de apa poate dauna sanatatii. Aportul necesar depinde de fiecare persoana in parte, de varsta acesteia, de tipul de activitate fizica practicata, dar si de inaltime si greutate, spun expertii.

In cazul in care bem prea multa apa, riscam sa ne ajutam la dezechilibrarea electrolitilor din corp si sa avem parte de dureri de cap, oboseala, stari de greata sau dureri musculare.

Daca beti apa in viteza, organismul poate avea probleme. Indicatiile specialistilor spun ca trebuie sa avem un consum de apa cu inghitituri mici, iar mai intai, apa trebuie amestecata cu saliva. Apa nu se inghite repede sau intr-un interval scurt de timp, iar temperatura minima a acesteia trebuie sa fie 10 grade Celsius.

Beti un pahar de apa inainte de a face baie

Daca beti apa in timpul exercitiilor fizice practicate, trebuie sa stiti ca un efort presupune un consum de energie, iar apa trebuie consumata inainte de orice antrenament.

Consumarea apei in timpul exercitiilor fizice poate declansa dureri de cap foarte puternice, mai spun specialistii.

Expertii ne recomanda cate un pahar cu apa inainte de a face baie, mai ales ca acest lucru contribuie la diminuarea tensiunii arteriale. In acelasi timp, specialistii afirma ca un pahar cu apa consumat inainte de somn scade riscul de ictus sau de atac de cord.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ar trebui sa consumam apa?

Lasă un răspuns