Slabirea brusca si riscul de alcoolismUn comentariu

Publicat in:
Etichete: Alcool, bypass gastric, consum de alcool, cura de slabire, micsorare stomac, riscuri, slabire

Un studiu recent realizat in SUA a aratat ca persoanele care au recurs la bypass gastric, micsorandu-si stomacul si renuntand la o parte din intestin, risca de devina dependente de alcool.

Slabirea si alcoolul

Slabirea si alcoolul

Expertii credeau si pana acum ca exista acest risc, plecandu-se de la ipoteza ca pacientii isi inlocuiau o dependenta (cea de mancare) cu o alta, respectiv cea pentru alcool.

Potrivit dr. Mitchell Roslin, de la Spitalul Lenox Hill din New York, operatia duce la o slabire extrema, ceea ce face ca alcoolul sa fie imediat absorbit.

In momentul cand absorbtia are loc atat de rapid, si senzatiile sunt foarte intense, chiar daca dispar si mai repede, ceea ce inseamna ca persoana in cauza va deveni mai usor dependenta de acestea.

Cu cat creste riscul?

Concret, riscul de a deveni alcoolic este dublu.

La studiul realizat in SUA au luat parte 2.000 de persoane. La doi ani distanta de la interventia chirurgicala, 10,7% dintre subiecti, un procent deloc nesemnificativ, dupa cum remarca Gizmodo, aveau simpome de alcoolism.

E drept ca importanta este si predispozitia genetica vizavi de dependenta de alcool, insa chiar si asa rezultatele sunt surprinzatoare.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Slabirea brusca si riscul de alcoolism

Un comentariu

  1. Laura

    O observatie total idioata. Dupa aceasta operatie nu mai poti sa bei. Un pahar e mult. Astia nu sunt cercetători sunt dezinformatori.

Lasă un răspuns