Semnele unei vieti indelungate0 Comments

Publicat in:
Etichete: experti, fitness, longevitate, studiu, viata indelungata


In secolul XX, speranta de viata a crescut foarte mult, cu pana la 30 de ani, fiind cel mai mare castig de acest gen din ultimii 5.000 de ani.

Progresele facute in medicina si educatie, dar si o mai mare atentie acordata prevenirii bolilor isi fac simtita importanta. Pe langa acestea, mai sunt si alte lucruri care te fac longeviv.

Iata ce sa iei in calcul ca sa stii daca vei trai 100 de ani:

Longevitate

Longevitate

Daca mama ta era tanara cand te-a nascut

In cazul in care mama ta avea sub 25 de ani cand te-a nascut, ai de doua ori mai multe sanse sa prinzi 100 de ani fata de restul oamenilor, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Chicago.

Varsta frageda a femeii face ca cele mai bune ovule sa fie fertilizate, asa ca si viitorul adult este de „cea mai buna calitate”, din punct de vedere genetic.

Daca iti place sa bei ceai

Atat ceaiul verde, cat si cel negru abunda in catehine, substante care ajuta la relaxarea vaselor de sange si protejarea inimii. Intr-o cercetare realizata pe mai mult de 40.500 de japonezi s-a demonstrat ca persoanele care beau 5 sau mai multe cescute de ceai pe zi au cel mai mic risc de a muri de boli de inima.

Expertii spun ca ai nevoie de 1-2 cani de ceai zilnic pentru a observa o imbunatatire a starii de sanatate, dar trebuie sa faci chiar tu ceaiul, nu sa-l cumperi de la magazin imbuteliat.

Odata ce sunt puse in apa fiarta, frunzele de ceai elibereaza catehine, dar acestea isi pierd din elementele nutritive cu fiecare zi ce trece, asa ca este mai bine ca bautura sa fie consumata proaspata.

Daca iti plac plimbarile pe jos

Persoanele cu o stare fizica buna, care merg cel putin 30 de minute pe zi, traiesc de patru ori mai mult decat cele care merg putin sau mai deloc, indiferent de grasimea lor corporala. Asa arata rezultatele unui studiu efectuat pe 2.603 barbati si femei.

Poti sa iti adugi ani buni de viata mergand in fiecare zi pe jos cu 10 minute mai mult decat o faci in acest moment.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Semnele unei vieti indelungate

Lasă un răspuns