Fructul mango te ajuta sa ramai tanar0 Comments

Publicat in:
Etichete: calitati, fruct, mango, nutritie, tinerete, zahar

Mango este cunoscut si ca „regele fructelor„, pentru ca are foarte multi antioxidanti, fiind si sarac din punct de vedere caloric, dar bogat in vitamine si minerale. Despre mango se spune ca face parte dintre acele alimente care protejeaza cel mai bine de imbatranirea prematura.

Mango

Mango

Ce contine?

Mango contine o cantitate mare de Vitamina E, insa si Vitamina A (beta caroten), B6, C si K, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si fibre, conform suite101.com.

Nutritionistii spun ca un fruct contine peste 3 grame de fibra, care nu numai ca scade nivelul colesterolului dar ajuta si digestia. In plus, studiile au aratat ca ajuta la scaderea in greutate, nu doar datorita fibrei, ci si gratie continutului mare de apa.

De asemenea, un fruct contine numai 135 de calorii, ceea ce il face sa fie gustarea perfecta.

Un mango contine 96% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C, care protejeaza inima si vederea, asigura sanatatea pielii, tinand-o tanara mai mult timp. Despre Vitamina C se stie ca ajuta si sistemul imunitar.

Cat despre Vitamina E continuta si beta caroten, acestia sunt niste antioxidanti puternici, care ajuta organismul sa faca fata efectelor radicalilor liberi.

Expertii au demonstrat ca alimentele bogate in antioxidanti reduc riscul instalarii bolilor cardiovasculare, a catorva tipuri de cancer si tin ochii sanatosi.

Potrivit opiniei nutritionistilor, acelasi fruct este si bogat in Vitamina B6, care ajuta sistemul imunitar, mai ales la batranete, reduce riscul formarii calculilor renali la femei si previne bolile cardiovasculare.

In plus, Vitamina B6 imbunatateste si functionarea creierului si diminueaza simptomele premenstruale.

De exemplu, vitamina K nu numai ca previne formarea cheagurilor de sange, dar tine si oasele sanatoase, diminuand riscul de fracturi.

Magneziul continut este esential pentru functionarea sistemului nervos, musclar si cardiovascular. Studiile au aratat ca magneziul joaca un rol important in scaderea presiunii arteriale, in scaderea in greutate si in reducerea riscului de sindrom metabolic.

Desi contine mult zahar, respectiv circa 31 de grame la un fruct, mango are un indice glicemic mic. Expertii in nutritie spun ca asta inseamna ca nivelul zaharului din sange nu va creste brusc dupa ce a fost consumat, scazand apoi la el de brusc.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fructul mango te ajuta sa ramai tanar

Lasă un răspuns