Ce beneficii aduc organismului ciubotica-cucului si salcia0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, beneficii, ciubotica-cucului, organism, plante, proprietati, salcia, vreme

Organismele sensibile reactioneaza la schimbarile bruste ale vremii, asa ca sunt destul de frecvente durerile de cap si cele reumatice, problemele cardiace si respiratorii, insomniile.

Natura ne pune la dispozitie si plantele cu care sa tratam aceste afectiuni.

Ciubotica-cucului

Ciubotica-cucului

Ciubotica-cucului

Ciubotica-cucului, una din primele plante care infloresc primavara devreme, este depurativa, vitaminizanta si diuretica. In scop terapeutic se folosesc frunzele, florile si radacina, in stare proaspata sau uscata, bogate in vitamina C si betacaroten, potasiu, calciu, sodiu si salicilati.

Toate aceste elemente ajuta la intarirea sistemului imunitar si scad nivelul colesterolului.

Mica planta, cu flori galben-aurii, care creste in poieni si luminisuri, in fanete si in zonele muntoase, mai contine si saponozide, care au efect expectorant si ermetic. In plus, ciubotica-cucului este un bun diuretic natural si, la nevoie, un sedativ de nadejde.

Ceaiul de ciubotica-cucului se recomanda in tratamentul afectiunilor renale si ale vezicii urinare. Impotriva insomniei se bea un ceai cald, seara, inainte de culcare. Celor care tusesc li se recomanda zilnic cate trei cani de ceai de ciubotica-cucului.

In mod extern, ciubotica-cucului se foloseste sub forma de cataplasme calde, din frunze si flori proaspete aplicate pe locurile dureroase, planta avand, in acelasi timp, actiune calmanta, cicatrizanta si hemostatica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce beneficii aduc organismului ciubotica-cucului si salcia

Lasă un răspuns