Ce efecte neplacute are alcoolul asupra femeilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, Alcool, consumul de alcool, femei, ficat, inima, mahmureala

Alcoolul are din ce in ce mai mare succes in viata femeilor, ele incepand sa-l consume pentru a trece mai usor peste stresul de peste zi, seara, pentru a se relaxa, si ajungand sa faca din el un tovaras de nedespartit, cu ajutorul caruia incearca sa treaca peste suparari.

Cand aceasta amicitie este scapata de sub control, alcoolul devine periculos, avand efecte adverse greu de imaginat asupra organismului.

Alcoolul la femei

Alcoolul la femei

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti vine cheful sa mai bei un pahar:

Femeile se ametesc mai repede decat barbatii

Chiar daca o femeie are aceeasi inaltime si statura cu cea a unui barbat, aceasta tot se va ameti mai repede.

Asta nu tine de hormoni sau masa corporala, ci de faptul ca organismul femeilor contine mai putina apa decat cel al barbatilor, ceea ce inseamna ca in interior circula mai putine fluide si alcoolul este mai concentrat, iar efectele lui mai puternice.

Ficatul femeilor are mai putine enzime care sa dezintegreze alcoolul, asa ca acesta circula mai mult timp prin organism pana sa fie eliminat.

Mahmureala este resimtita mai puternic de catre femei

Alcoolul, care este o toxina, este mai concentrat in sangele femeilor, asa ca lor le va fi mai greu a doua zi, dimineata, dupa un chef, suferind de dureri de stomac, greturi, sete, migrene si ameteli.

Durerea de cap este produsa de deshidratare.

In ce conditii e alcoolul benefic?

Expertii spun ca femeile intre 45 si 64 de ani indragesc mai mult vinul, cele mai tinere preferand bauturile spirtoase. In functie de tipul bauturii, in corp patrund diverse concentratii de alcool, unele facandu-si efectul mai repede decat altele. Stduiile arata faptul ca sampania se numara printre bauturile care imbata cel mai repede.

Cel mai sanatos pentru organism este vinul rosu, dar doar atat timp cat nu este consumat in exces, deoarece coboara nivelul colesterolului rau si protejeaza de boli de inima si atac cerebral.

Ce se intampla daca bei un pahar pe zi?

Cand vine vorba despre cancerul la san, nu exista limite de siguranta legate de bautura. Asta pentru ca descoperiri recente au aratat ca alcoolul este responsabil de unul din 5 cazuri de cancer mamar in Scotia. Chiar si un pahar de alcool pe zi creste riscul aparitiei bolii cu 10%.

O teorie este aceea ca nivelul estrogenului din corp este perturbat, ceea ce hraneste celulele canceroase.

Asta nu inseamna ca daca nu bei deloc alcool vei fi ferita pe deplin de cancer, caci mai sunt ceilalti factori importanti, precum varsta, istoricul familial si greutatea.

Alcoolul si problemele cu inima

In cantitati moderate, alcoolul face bine inimii, dar excesul ii poate fi fatal. Vinul rosu este plin de antioxidanti care fac bine arterelor, beneficiile asupra inimii fiind vizibile mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza, cele de varsta mijlocie. Un pahar pe zi este recomandat, dar nu mai mult.

Exista si teoria potrivit careia alcoolul protejeaza de diabetul de tip 2, mai ales in cazul femeilor care consuma multi carbohidrati din paste ori paine.

De pilda, o cercetare de la Universitatea Harvard a aratat ca femeile care consuma alcool si au o dieta bogata in carbohidrati au un risc mai mic cu o treime de a face diabet comparativ cu cele care nu pun bautura in gura.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce efecte neplacute are alcoolul asupra femeilor?

Lasă un răspuns