Ai o ruda cu cancer mamar? Afla care este riscul tau!0 Comments

Publicat in:
Etichete: australia, cancer, cancer mamar, femei, mostenire, riscuri, ruda, rude

Rudele tinerelor diagnosticate cu cancer mamar prezinta un risc mare de a se imbolnavi de diferite tipuri de cancer. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat in Australia.

Cancer mamar

Cancer mamar

Cercetatorii din cadrul Universitatii Melbourne considera ca intreaga familie ar putea purta genele care maresc de 7 ori predispozitia la acesta boala.

In cazul in care o femeie este diagnosticata cu cancer inainte de a implini 35 de ani, parintii si fratii sau surorile prezinta un risc crescut de cancer mamar, ovarian, de prostata, pulmonar, al vezicii urinare si creier.

Acelasi studiu a aratat ca tatii si fratii femeilor diagnosticate cu cancer mamar sunt de 6 ori mai predispusi la cancerul de prostata.

Expertii spun ca ambii parinti si toti fratii sau surorile prezinta o predispozitie de 4 ori mai mare decat in mod obisnuit la cancerul vezicii urinare, de 3 ori mai mare pentru cancerul creierului si de 7 ori mai mare pentru cancerul pulmonar.

In plus, mamele si surorile acestor femei sunt de aproape 3 ori mai predispuse la cancerul ovarian si mamar, conform datelor publicate de British Journal of Cancer.

Savantii sustin ca pentru a se ajunge la aceste concluzii au fost monitorizate 2.200 de rude ale unor femei diagnosticate cu cancer mamar (500).

Aceasta descoperire face ca pe viitor rudele femeilor diagnosticate cu acest tip de cancer sa fie supuse investigatiilor si tratate preventiv.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai o ruda cu cancer mamar? Afla care este riscul tau!

Lasă un răspuns