Ce se poate trata cu oxitocina, hormonul iubirii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: anorexie, oxitocina, studiu, Tratament

Un hormon eliberat in timpul nasterii si a contactelor sexuale ar putea fi folosit in tratarea unei afectiuni importante, au descoperit cercetatorii.

Oxitocina - tratament pentru anorexie

Oxitocina - tratament pentru anorexie

Oxitocina, numita si „hormonul iubirii„, ar putea fi de folos femeilor cu tulburari alimentare, obsedate de imaginea corpului lor.

Doua studii recente efectuate de specialistii britanici si coreeni au aratat ca aceasta ar putea fi recomandata ca tratament pentru anorexie.

In cadrul primei cercetari, 31 de persoane cu anorexie si 33 care nu aveau aceasta tulburare au primit fie o doza de oxitocina, administrata prin spray nazal, fie un tratament placebo.

Apoi, li s-au aratat mai multe imagini in care se prezentau alimente cu multe calorii si altele cu putine calorii, precum si oameni cu diverse forme ale corpului si cu greutati diferite.

Cei care au primit oxitocina au fost mai putin preocupate de imaginile „negative” ale alimentelor si de partile grase ale corpului.

In cadrul celui de-al doilea studiu, la care au participat aceleasi persoane, s-au analizat reactiile voluntarilor si expresiile faciale in cazul unor sentimente precum furia, dezgustul sau fericirea.

Persoanele care sufera de anorexie si care au primit oxitocina aveau o probabilitate mai mica de a se concentra asupra chipurilor care exprimau dezgustul.

„Este o cercetare cu un numar mic de participanti, insa este uimitor sa descoperim potentialul acestui tratament”, a afirmat prof. Janet Treasure, de la de la Institutul de Psihiatrie din cadrul Kings College din Londra, coordonatoarea ambelor studii.

Alte studii au aratat faptul ca substanta respectiva este benefica in cazul unor tulburari psihice si ca poate reduce anxietatea sociala la persoanele cu autism.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Ce se poate trata cu oxitocina, hormonul iubirii?

Lasă un răspuns