Dieta pentru hipertensiunea arteriala0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, dieta, hipertensiune arteriala, tensiune mare

In cazul in care suferiti de hipertensiune arteriala, primul pas spre vindecare poate fi chiar modificarea alimentatiei.

O cercetare recenta publicat in revista Jama world medication arata ca adoptarea dietei vegetariene este asociata cu scaderea tensiunii arteriale, comparativ cu dieta omnivora.

Dieta pentru hipertensiune

Dieta pentru hipertensiune

Expertii spun ca efecte asemanatoare se obtin si ca urmare a modificarii stilului de viata, reducerea cantitatii de sare din alimentatie sau a greutatii corporale, fiind actiuni benefice pentru cei cu hipertensiune.

Savantii din cadrul Centrului national de Boli Cerebrale si Cardiovasculare din Osaka, Japonia, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat sapte teste clinice controlate si 32 de studii de observatie.

Potrivit datelor relevate de acestea, dieta vegetariana este asociata cu reducerea tensiunii arteriale sistolice cu 4,8 mm Hg, in cazul testelor clinice, si cu pana la 6,9 mm Hg in cazul studiilor de observatie.

Conform testelor, persoanele care au ales alimentatia fara proteina animala au prezentat o scadere a tensiunii arteriale diastolice cu pana la 2,2 mm Hg, in timp ce studiile de observatie au relevat o diminuare cu 4,7 mm Hg.

De asemenea, rezultatele sunt cu atat mai importante cu cat studii anterioare au evidentiat faptul ca scaderea tensiunii diasistolice cu 5 mm Hg cut back riscul de a muri de o boala coronariana cu 9%, iar pe cel al decesului in urma unui atac vascular cerebral cu 14%.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta pentru hipertensiunea arteriala

Lasă un răspuns