O noua descoperire in tratamentul cu celule stem0 Comments

Publicat in:
Etichete: celule somatice, celule stem, celule stem artificiale, creare, descoperire, Tratament

Expertii din Japonia au reusit sa creeze celule stem printr-o tehnica inedita fata de procedurile cunoscute. Ei au creat celule stem artificiale din celule somatice printr-un proces mai simplu decat se stia pana acum.

Savantii japonezi au numit reusita lor „un fenomen celular unic de reprogramare”.

Coordonatorul studiului, doctorul Haruko Obokata, spune ca descoperirea lor ofera noi perspective pentru medicina regeneratoare si pentru tratamentul impotriva cancerului.

Tratament celule stem

Tratament celule stem

Potrivit specialistului, celulele stem pot fi folosite pentru tratarea unui numar mare de boli grave, inclusiv maladia Alzheimer.

Oamenii de stiinta intampina, insa, o dificultate in privinta disponibilitatii celulelor stem pluripotente, mai ales ca ele pot fi luate din embrioni umani de doar cateva zile.

Acest proces de prelevare se loveste si de criticile celor care spun ca viata umana incepe inca din primele zile ale conceptiei, iar recoltarea unor asemenea celule nu ar fi tocmai etica.

Expertii japonezi au facut aceasta descoperire pe cobaii studiati in laborator, ei sperand acum sa aiba succes cu aceeasi tehnica si in privinta celulelor umane.

Specialistul britanic Dusko Ilic, de la Kings College (Londra), spune ca acest procedeu este unul revolutionar si are capacitatea de a aduce lumea medicala mai aproape de terapia pe baza de celule stem.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua descoperire in tratamentul cu celule stem

Lasă un răspuns