Date despre cancer de la OMS0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, date statistice, OMS, tari, tipuri de cancer

Cancerul – o problema globala

O afectiune grava precum cancerul a devenit de mult timp o problema globala, numarul persoanelor care sufera de aceasta maladie fiind in continua crestere. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avanseaza cifre ingrijoratoare in aceasta directie.

OMS despre cancer

OMS despre cancer

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in urmatorii 20 de ani vor aparea cate 22 de milioane de cazuri de cancer anual.

Aceasta organizatie a facut publice noi informatii care provin de la un departament de specialitate din cadrul OMS, International Agency for Research on Cancer.

Tarile cu rata cea mai mare de imbolnaviri de cancer

Potrivit datelor acestei organizatii, in anul 2012, de exemplu, au aparut 14 milioane de noi cazuri de cancer la nivel global. Expertii apreciaza ca situatia va deveni mai grava din cauza imbatranirii populatiei si raspandirii cancerului in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Conform OMS, peste 60% din cazurile de cancer din prezent se gasesc in Africa, Asia, America Centrala si America de Sud.

Tipurile cele mai raspandite de cancer

Specialistii OMS mai spun ca in cursul lui 2012, cei mai multi oameni au murit din cauza cancerului pulmonar, hepatic si a celui gastric.

OMS solicita tuturor tarilor sa ia in calcul inasprirea legislatiei si incurajarea unui stil de viata mai sanatos. In plus, aceasta organizatie recomanda scaderea consumului de alcool si evitarea produselor care contin zahar.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Date despre cancer de la OMS

Lasă un răspuns