Cum sa ai o dieta cat mai sanatoasa? Recomandari ale nutritionistului american Andrew Weil0 Comments

Publicat in:
Etichete: Andrew Weil, dietă sănătoasă, recomandari, sfaturi de slabire, sfaturi de slabit, slabire, slabire sanatoasa

Autor a numeroase lucrari cu care incearca sa puna ordine in multimea de sfaturi aflate in circulatie despre nutritie, doctorul american Andrew Weil este prezent in multe librarii din lume, cu numeroasele sale lucrari, adresate publicului larg.

Redam cateva din recomandarile sale intelepte, publicate in lucrarile sale:

Dieta sanatoasa

Dieta sanatoasa

Nu ocoliti ce este gras, ci doar ce este prelucrat!

Cei vechi mancau grasimi animale fara opreliste, iar asta nu le dauna, pentru ca slanina o preluau direct de la animal, grasimea o inghiteau odata cu laptele nesmantanit, iar uleiul il obtineau numai din semintele stoarse la rece.

Procesarea alimentelor dauneaza calitatilor lor nutritive, iar organismul nostru simte ca-l servim cu altceva decat cu ceea ce ne-a dat noua natura.

Panaceul sanatatii se numeste turmeric!

Acest cuvant ciudat identifica un condiment popular indian, putin folosit in Europa. In India, este cunoscut inca din antichitate ca un puternic antiinflamator, capabil sa inlature durerile reumatismale.

Experientele facute pe cobai au dovedit ca ingredientul sau activ, curcumina, previne boala Alzheimer. Nici nu era nevoie de atatea experimente: in India, aceasta boala are rata cea mai mica din lume.

Mancati somon, ulei de masline si de nuci, fructe, legume, vin rosu!

Meniul de mai sus nu vindeca nimic, dar previne eficient inflamatiile si cancerul. Un asemenea regim preventiv poate nu prea place, insa este obligatoriu pentru cine locuieste intr-o tara evoluata, afectata de fumat, de stres si de o alimentatie inadecvata.

Ar trebui sa ne ferim de carbohidrati!

Fereste-te de glucidele din produse rafinate: zaharul, dulceturile, gemurile si altele de acest fel te duc, mai devreme sau mai tarziu, la diabet. Consumati alimente integrale, cu indice glicemic mic si lasati oganismul sa-si organizeze singur eliberarea insulinei de care are nevoie. Cerealele contin carbohidrati, dar invelisul lor incetineste procesul de digestie si lasa timp organismului ca sa-i prelucreze.

Feriti-va de sucul de portocale!

Potrivit doctorului Weil, sucul de protocale contine multe principii active si vitamine, dar ficatul il prelucreaza greu.

Fructoza, preluata din suc, provoaca tulburari metabolice si de aici poate apare obezitatea sau rezistenta la insulina. Portocala este bine tolerata de ficat numai daca o mananci cu pulpa cu tot.

Mancati paste fainoase!

La italieni, baza alimentara sunt pastele, dar ei nu se ingrasa ca altii. Dieta lor mediteraniana este moderata si, chiar pastele, le servesc cu masura. In plus, smantana sau diferitele sosuri dau pastelor calitati complexe, bine primite de organism.

Italienii sunt tipicari cand este vorba de paste: nu le rasfierb, dar nici crude nu le mananca. Asa „fierte jumatate”, ei le asigura un indice glicemic suficient de mic, ca sa incetineasca timpul de prelucrare in organism si, implicit, eliberarea glucidelor.

Consumati ciuperci de cate ori puteti!

Multe ciuperci contin principii care sporesc functia imunitara. In Asia, este curenta folosirea lor in stare cruda, ca salate. Doctorul Weil nu recomanda insa ciupercile nefierte sau nepreparate printr-un alt procedeu termic, care nu schimba proprietatile lor hranitoare.

Ciupercile contin apa, proteine, grasimi, glucoza, celuloza si substante minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, sodiu), precum si vitamine (A, B, C, D) si sunt usor tolerate de organism.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa ai o dieta cat mai sanatoasa? Recomandari ale nutritionistului american Andrew Weil

Lasă un răspuns