De ce lipseste libidoul la unii barbati?0 Comments

Publicat in:
Etichete: apetit sexual, cercetari, libidoul la barbati, prolactina, studiu

Expertii sunt de parere ca barbatii cu un nivel mai mic al prolactinei, hormonul care stimuleaza lactatia, pot avea un libido scazut, se arata intr-un studiu recent.

De exemplu, la femei, prolactina, hormon produs de glanda pituitara, este implicata in cresterea sanilor si in stimularea lactatiei. Insa prolactina are si alte functii, cum ar fi influentarea dorintei sexuale in cazul barbatilor, informeaza studiul publicat in „Jurnalul de Medicina Sexuala”.

Libidoul la barbati

Libidoul la barbati

La studiul mentionat au luat parte aproximativ 3.000 de barbati europeni cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani, carora li s-au masurat nivelul testosteronului, al prolactinei, precum si cel al colesterolului, al zaharului din sange si indicele de masa corporala.

Datele au fost corelate cu alte informatii oferite de participanti, precum ar fi sanatatea sexuala, consumul de alcool si fumatul. Barbatii cu un nivel mic al prolactinei aveau un libido scazut.

De asemenea, tot ei aveau o probabilitate mai mare de a avea depresie, o viata sexuala nemultumitoare, mai putine orgasme, precum si o stare generala de sanatate mai precara.

Expertii spun ca o posibila explicatie ar fi ca nivelul prolactinei poate fi scazut de consumul de alcool, de fumat si de sedentarism.

Cercetatorii sustin ca rezultatele studiului contrazic ceea ce se afirma despre modul in care prolactina afecteaza viata sexuala. Pana acum se credea ca tocmai un nivel mai mare de prolactina inhiba dorinta si performantele sexuale ale barbatilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce lipseste libidoul la unii barbati?

Lasă un răspuns