Care sunt motivele pentru care nu functioneaza o dieta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze, de ce nu slabesc, motive, motive ingrasare, slabire

Te-ai decis sa slabesti si iei masurile pe care le consideri necesare, dar nu vezi rezultatele la care te astepti. Cel mai probabil gresesti ceva in ceea ce priveste stilul tau de viata, ceva la care nu te-ai astepta sa-ti dauneze.

Dieta fara rezultate

Dieta fara rezultate

Iata cateva exemple de greseli involuntare:

Cerealele la micul dejun

Daca mananci cereale la micul dejun, acest demers nu este cel mai corect. Un studiu realizat in Statele Unite arata ca acest tip de mancare la micul dejun, cerealele, este adesea indulcit si duce la cresterea poftei de mancare pe parcursul zilei, ceea ce inseamna ca vei manca mai mult la celelalte mese.

Cei care mananca cereale la micul dejun consuma mai multe calorii fata de cei care aleg un ou dimineata, acestea din urma avand nivelul grelinei mai scazut, hormonul care creste apetitul.

Laptele din ceai

Daca pui lapte in ceai, vei avea probleme cu greutatea. Anul trecut, cercetatorii indieni au descoperit ca in ciuda faptului ca ceaiul contine numerosi compusi care ajuta la slabit, acestia sunt neutralizati in cazul in care il combini cu lapte.

Prea mult suc de fructe

Daca bei prea mult suc de fructe, acesta are un impact puternic asupra greutatii. In conditiile in care renunti la un singur pahar pe zi poti sa slabesti o jumatate de kilogram intr-o jumatate de an. In functie de cat suc bei, imagineaza-ti cat ai putea sa dai jos intr-o perioada mai lunga.

Mancarea asezonata si piperul

Daca nu iti asezonezi mancarea si daca ai putea sa adaugi piper in mancare ai slabi mai repede cu siguranta.

In plus, ai putea sa elimini poftele, mai ales cand vine vorba despre felurile de mancare grase, sarate sau dulci, conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Purdue din Indiana.

Iaurtul

Daca nu vei evita iaurtul, ai avea sanse sa slabesti mai mult. Un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate arata ca adultii obezi care consuma 3 portii de iaurt pe zi ca parte dintr-o dieta redusa caloric slabesc intre 22 si 61% mai mult decat cei care nu fac acest lucru.

Prietenii

Daca ai prieteni supraponderali, cel mai probabil vei urma si tu aceeasi cale, sustin savantii de la Universitatea Harvard. Ai grija, prin urmare, cu cine te aduni si asemeni. Expertii recomanda sa incercati impreuna sa puneti la cale un regim de viata mai sanatos.

Mestecarea mancarii

Daca nu mestecati suficient mancarea, sunt sanse mari sa nu slabiti. Expertii spun ca, cu cat ramane mai mult mancarea in gura, cu atat creierul are mai mult timp sa primeasca semnale de la limba si sa elibereze sucurile digestive.

In acest mod, senzatia de satietate se va instala mai rapid si tu vei manca mai putin.

Masa la locul de munca

Daca mananci la locul de munca: studiile arata ca persoanele care servesc masa la locul de munca mananca cu pana la 30 de procente mai mult decat in mod normal, din cauza ca se indeamna „ca intre colegi” si isi fac pofta unul altuia.

Somnul si odihna

Daca nu vei dormi indeajuns, trebuie sa stii ca prea putin somn activeaza hormonul stresului, care duce la un apetit crescut si la ingrasarea organsimului.

Viata singuratica

Daca esti un singuratic, ai putea sa ai probleme. Savantii spun ca, cu cat ai parte de mai multe interactiuni sociale, cu atat pierzi mai mult in greutate, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea de stat din Ohio.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt motivele pentru care nu functioneaza o dieta?

Lasă un răspuns