O noua teorie spune ca micul dejun saboteaza cura de slabireUn comentariu

Publicat in:
Etichete: calorii, cura de slabire, dieta, dieta si micul dejun, diete, mic dejun, micul dejun in dieta

Persoanelor care vor sa slabeasca cat mai mult, li se spune adesea sa aiba parte de un mic dejun ceva mai substantial, pentru mai multa energie si mai putine calorii acumulate pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, un studiu recent realizat in Germania a aratat ca aceasta strategie este complet eronata.

Dieta si micul dejun

Dieta si micul dejun

Potrivit datelor cercetarii, care a presupus monitorizarea a 280 de persoane obeze si a 100 de persoane cu greutate normala, in ambele grupe micul dejun nu a facut decat sa vina cu calorii in plus, indiferent de cat de bogat sau sarac in calorii a fost.

In contextul studiului, participantii si-au si notat tot ce au consumat timp de 2 saptamani. In afara micului dejun, caloriile acumulate pe parcursul unei zile a fost acelasi.

Variatiile au fost date numai de alimentele consumate la micul dejun, potrivit ziarului The New York Times, care citeaza raportul publicat in Jurnalul de Nutritie.

Expertii in nutritie spun ca aceasta inseamna ca un mic dejun bogat in calorii nu va face decat ca totalul caloriilor dintr-o zi sa fie si mai mare, ceea ce vine in contradictie cu studiile de pana acum.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

O noua teorie spune ca micul dejun saboteaza cura de slabire

Un comentariu

  1. Elena

    Ca de obicei, nu dati sursele de informare, ascunzindu-le sub numele de EXPERTII.  As vrea sa informez pe cei intersati despre programul numit INTENSIVE DIETARY MANAGEMENT (IDM)  condus de Jason Fung, doctor de nefrologie la spitalul din Scarborough, Toronto (Canada).  Programul lui se bazeaza pe ideea ca atita timp cit avem hormonul insulina la un nivel ridicat in corp, nu putem sa slabim.  Insulina da semnal creierului ca aveam un exces de glucoza in singe si mecanismul de transformare a glucozei in grasime este declansat.  Slabirea este exact opusul acestui mecanism ( transformarea grasimii in energie).  Dr. Fung explica pe blogul lui de ce micul dejun trebuie evitat sau in cel mai rau caz aminat cit mai mult.   Pe blogul lui veti gasi si o lista de alimente care maresc nivelul de insulina si deci trebuie evitate.  https://intensivedietarymanagement.com/fasting-regimens-part-6/

Lasă un răspuns